Op deze manier is het niet moeilijk om aan 400 g groenten per dag te komen, door de groenten te roosteren krijgt veel groenten een heerlijke smaak. Er wordt 125 g aardappels per persoon gebruikt. Erbij serveerde ik linzenburgers en avocado-mayonaise.
nodig voor 4 personen:
2 bos groene asperges (700 g) in stukken onderste 2 cm verwijderen (kopjes apart houden)
600 g wortel geschild en in stukken
500 g aardappels in parten
1 grote courgette in stukken
2 tenen geperste knoflook
zout & peper
4 el extra vergine olijfolie
1 vel bakpapier
voor de avocado-mayonaise:
2 rijpe avocado’s
2 volle tl mayonaise
1 el limoensap
peper en zout
bereiding: doe de stukken asperges, de wortel, aardappelparten en de knoflook in een kom en doe er de knoflook, peper en zout en 3 el olijfolie bij.
Hussel door elkaar en stort op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 graden en rooster de groenten eerst een kwartier. Vermeng in een andere kom de parten courgette en aspergepunten met een el olijfolie en wat zout en peper. Doe deze bij de groenten op de bakplaat na het kwartier roostertijd en rooster nog een kwartier op 200 graden in de oven.
Intussen maak je de avocado-mayonaise: pureer de avocado’s met de mayonaise, limoensap en peper en zout en serveer dit bij de ovenschotel.
Serveer met bijvoorbeeld deze linzenburgers