Deze sashmi-salade op papadum is bij ons een favoriet, gezond, fris en erg lekker voorgerecht
Voor de papadums gebruik je niet de kant en klare papadums, maar die exemplaren die je zelf nog moet bereiden. Niet moeilijk en vele malen lekkerder. Je hoort ze te frituren in een laagje olie, ik vond ze daarna wat vettig en ben niet zo’n voorstander van frituren. Op aanraden van een collega van vegatopia bereidde ik ze in de magnetron wat heerlijk knapperige papadums opleverde.
nodig voor 4 personen:
voor de papadums:
4 rauwe pappadums, dus niet kant & klare !! (toko of sligro)
voor de wasabimayonaise:
3 el mayonaise van goede kwaliteit (niet te zoet)
2 tl wasabi
1 el limoensap
spuitzak waar je zelf een klein puntje van moet knipoen, of gebruik een stevig diepvrieszakje
voor de sashimi-salade:
1/2 komkommer over de lengte doorgesneden
8 radijsjes
1 nét rijpe avocado
250 g tonijn van sushikwaliteit
1 el limoensap
3/4 bakje wakamé
voor de garnering:
1 flinke hand wasabinootjes
1 bosje koriander
(voor)bereiding, een half uur van tevoren: leg twee papadums in de magnetron en bak ze op vol vermogen aan de ene kant. Draai om en bak nogmaals een minuut. Als het goed is zijn ze goed, anders doe je ze er nog wat langer in. Bij mij werden ze heerlijk knapperig. Herhaal tot je vier knapperige papadums hebt.
voor de wasabimayonaise: klop de ingrediënten met een kloppertje door elkaar, schep in de spuitzak, draai de vulling naar de punt en leg voor gebruik in de koelkast.
voor de sashimi: snijd de radijs in plakjes en doe in een ruime kom of schaal. Ontdoe de halve komkommer met een klein lepeltje van het zaad, dep droog en snijd in de lengt in vier repen en snijd in blokjes. Snijd de avocado in blokjes, en doe alles in de kom. Snijd de tonijn in mooie hapklare blokjes en schep door de rauwkost. Schep er de wakamé doorheen en de el limoensap.
serveren: zet vier borden klaar, leg op ieder bord een papadum en verdeel er de saahimisalade over. Haal de wasabi-mayonaise uit de koelkast en knip er een klein puntje af. Spuit de mayonaise over de sashimisalades in reepvorm.
Stamp de wasabinootjes grof in een vijzel en verdeel over de borden. Garneer verder nog met koriander
Pingback: Sashimisalade op papadum met wasabi-mayonaise - Kookclub l'Homme-Filet