Twee makkelijke lekkere pasta’s

Een spaghetti met veel knoflook, ansjovisjes en tomatensaus, en eentje met daslookpesto (daslook is familie van de knoflook, prei en ui) kan ook met gewone pesto maar  zelfgemaakte is het lekkerst.

Spaghetti met ansjovis/ tomatensaus met Gamba’s en Paranokaas;
Voor 4 pers;
Olijfolie
500 gram Gamba’s gepeld en ontraad
1/2 rode peper zonder zaadjes
1 hand gehakte peterselie
3/4 blikje ansjovisjes fijngehakt
4 tenen knoflook fijngehakt
2  blikken tomatenblokjes
1 glas volle rode wijn
1 bos verse Basilicum
300/400 gram spaghetti

Bereiding:
Fruit zachtjes de ansjovis, knoflook en peterselie zachtjes in flink olijfolie en voeg de tomatenblokjes en het glas rode wijn toe en laat zo’n 20 minuten zachtjes koken. Voeg de Gamba’s toe en laat ze langzaam garen in de saus.
Kook de pasta gaar. Hak de basilicum fijn en draai het vuur onder de saus uit voeg er de basilicum toe en roer er de afgegoten spaghetti door. Heerlijk bij geraspte Parmazaanse of Paranokaas.

Spaghetti met Daslookpesto;
Bereiding:
Je kunt het natuurljk ook van half bieslook en half basilicum maken.
120 gr daslookblad
3 tenen knoflook;
80-100 gr pijnboompitten, geroosterd;
ca. 100 gr Parmezaanse kaas;
2-3 dl goede olijfolie (deze gebruikten wij); peper en wat zout naar smaak
1 el citroensap naar smaak
300/400 gram spaghetti

Doe alle ingrediënten behalve de spaghetti en citroensap, in een mengbeker en pureer met een staafmixer tot een pesto. Proef of je vindt dat er citroensap door moet.
Kook de spaghetti gaar en schep er de pesto door, gemalen zeezout en zwarte peper en geraspte Parmazaanse kaas.
Serveer met meer Parmazaanse/ Paranokaas en extra geroosterde pijnboompitjes.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.