Snijbiet met frisse groenten, feta, en dressing van granaatappelsiroop

Een heerlijke frisse simpele salade als lunch: ‘snijbiet met frisse groenten, feta, en een dressing op basis van granaatappel siroop’. Snijbiet is een oude groente, waarvan de smaak lijkt op die van spinazie. Ook is de smaak van rode biet in het blad te herkennen. In sommige streken wordt voor snijbiet ook wel de naam warmoes gebruikt.
Deze keer heb ik de dressing gemaakt met granaatappelsiroop. Deze kun je kopen in Marrokaanse en Turkse winkels en kost zo rond de twee euro.
Het geeft je salade een heerlijk frisse smaak.

Voor deze salade voor 2 personen heb je nodig;
85 gram snijbiet
1/2 rode paprika
8 kleine romatomaatjes
Kwart komkommer
groene of zwarte olijven
150 gram feta (neem feta op water deze is van betere kwaliteit)

Bereiding;
Schik de snijbiet over de borden. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snij de paprikahelften in repen en snij deze overlangs door.
Snijd de roma tomaatjes doormidden en de kwart komkommer in halve maantjes.
Schik de groenten over de snijbiet.
Snij de feta in blokjes en verdeel deze over de borden. Snijd ook de olijven door, en leg deze langs de andere ingrediënten op de borden.

Dressing;
5 el extra vergine olijfolie
11/2 el granaatappelsiroop
1/2 el rode wijnazijn
1/2 el honing
1 tl gedroogde oregano
versgemalen peper en zout

Bereiding; klop van bovengenoemde ingrediënten een dressing en verdeel over de salade.
Heerlijk met een hard volkoren/ spelt broodje.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.