Zoals jullie intussen wel gewend zullen zijn is dat ik graag groenten rooster in de oven. Ik vind het de smaken van de groenten altijd ten goede komen. Dit gerecht van gemarineerde zalm met geroosterde groene asperges met drie-kleurentomaatjes combineerden heerlijk bij de spaghetti met olijfolie extra vergine, rucola, en parmezaanse kaas.
nodig voor twee personen:
voor de geroosterde groenten:
350 g groene asperges is stukken (2 cm van onderkant afsnijden)
200 g snacktomaatjes in geel, rood en oranje
1 rode puntpaprika in niet te kleine stukken
1 teen knoflook geperst
1 tl oregano
2 el olijfolie extra vergine
zout en peper
1 vel bakpapier
voor de gemarineerde zalm:
2 brede moten zalm
2 el extra vergine olijfolie
1 geperste teen knoflook
1 el limoensap
1 tl Italiaanse kruiden
zout en peper
voor de spaghetti:
150 g spaghetti
50 g parmezaanse kaas
2 el olijfolie extra vergine
40 g rucola
bereiding: hussel de groenten in een kom met de knoflook, oregano, olijfolie, zout en peper door elkaar en rooster de groenten in een oven van 225 graden in gedurende 25 minuten gaar.
Intussen maak je de marinade voor de zalm waar je de zalm doorheen wentelt.
Laat even een kwartiertje overdekt staan in de koelkast.
Warm nu de borden voor door ze in de gootsteen met heet water te zetten, want de oven is bezet.
Kook vast het water voor de pasta tien minuten voor einde roostertijd groenten volgens gebruiksaanwijzing. Bak de zalm in een anti-aanbakpan vier minuten aan iedere kant zonder vet te gebruiken, dat zit al in de marinade.
Giet de pasta af en roer er de parmezaanse kaas, de olijfolie en de rucola door.
serveren: verdeel de spaghetti over de borden, en ernaast de geroosterde groene asperges met tomaatjes en rode paprika. Leg er een moot zalm bovenop en garneer met een schijfje limoen,