Banaan/ courgette-muffins met peer, kaneel en gele rozijnen

Helemaal in de muffinsfeer  van deze week heb ik deze gezonde versie gemaakt, courgette-muffins met gele rozijnen en peer. Je kunt ook in plaats van courgette wortel nemen
Je kunt ze het beste een avond van tevoren bakken, dan laat je ze afkoelen op het aanrecht.
De volgende dag zijn ze nog lauwig en kun je ze lekker opsmikkelen.

Nodig voor 3 personen (6 muffins (2 pp)
2 bananen
1/2 courgette geraspt
1 ei
1 koffiekop amandelmelk
1 koffiekop halfvolle kwark of Griekse yoghurt
1/2 kopje gele rozijnen
2 tl kaneel
1 tl bakpoeder
120 gram havermout
1 peer met schil in stukjes

bereiding: prak de bananen in een kom, en roer er alle ingrediënten, behalve de peer, door elkaar. Vet een muffinvorm in. Leg rondjes bakpapier op de bodem van de vormpjes en vet de vormpjes in. Giet er het beslag in en verdeel de stukjes peer over de vormpjes, en druk een beetje aan. Zet in een oven van 180 graden en bak in 30 minuten iets bruin en gaar.
Lekker met wat halfvolle kwark met kaneel en zacht fruit

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.