Een heerlijk en gezond ontbijt geeft je energie voor de rest van de dag, deze quinoa gekookt in amandelmelk is heerlijk in combinatie met de licht gekarameliseerde pecannoten en mango.
Door de vele eiwitten in de quinoa en noten blijf je lange tijd lekker verzadigd, én je hebt meteen je dagelijkse portie noten binnen.
Nodig voor 1 persoon:
50 gram quinoa
150 ml amandelmelk
1 tl honing
1/2 tl kaneel
1/8 mango in stukjes
40 gram pecannoten
1 tl honing
Bereiding: Karamelliseer de pecannoten met de honing door ze heel even samen met de honing te bakken in een anti-aanbakpan. Leg ze met een lepeltje een voor een op een bordje (niet op keukenpapier, dat blijft er aan vast kleven)
Kook de quinoa in de amandelmelk gedurende 13 minuten. Roer er na de kooktijd de tl honing en kaneel doorheen, laat de quinoa iets afkoelen.
Serveren: doe de quinoa in een kommetje, en verdeel er de gekaramelliseerde pecannoten en stukjes mango over. En klaar is je superpower-ontbijtje