Ik maakte snelle Pastéi de Nata met pruimenvulling. Na het maken van een hartige taart had ik nog wat bladerdeeg over. En omdat ik niet van voedsel weggooien houdt, mijn hoofd gebroken over wat er mee te doen. Ineens dacht ik aan de Pastéi de Nata uit Lissabon, waar toeristen zich massaal op storten. Het is daar een lekkernij, die op bijna iedere hoek van de straat te krijgen is.
Ben je nieuwsgierig geworden naar nog meer heerlijk zoet? kijk dan eens hier
Voor de snelle Pastéi de Nata met pruimenvulling heb je nodig:
voor 2 personen:
2 à 3 plakjes roomboter-bladerdeeg
Boter om in te vetten
2 mini-vlaaivormpjes
blindbakvulling (gedroogde peulvruchten)
2 vierkante stukken bakpapier
Voor de vulling:
1 eidooier
1/2 el bloem
1/2 el vanillesuiker
50 ml slagroom
1 rijpe pruim
bereiding: vet de twee vormpjes in en rol het bladerdeeg uit, leg in een vormpje. Druk goed aan, en snijd rondom het bladerdeeg weg. Rol de rest uit en vul er het tweede vormpje mee. Snijd het overhangende deel eromheen weg, en druk goed aan. Verfrummel het bakpapier, leg in de bladerdeegvormpjes en vul met vlindbakvulling. Bak tien minuten voor op 180 graden.
Haal het bakpapier met blindbakvulling uit de vormpjes en ga door met de vulling.
bereiding vulling: klop de dooier met de bloem, vanillesuiker tot een klein papje en giet er geleidelijk aan de slagroom bij. Giet dit mengsel in de vormpjes. Snijd de pruim overdwars door en wip de pit eruit. Snijd de helften in plakjes, en leg in elk vormpje de helft van de plakjes pruim.
Bak de gebakjes in twintig minuten mooi bruin en gaar in een oven van 200 graden.
Garneer met poedersuiker