Asperges met verse krieltjes in de schil, gerookte zalm, ei en Hollandse-saus en aardbeiendessert

Daar zaten ze…voor het keukenraam toen ik wegreed naar de aspergeboer om verse asperges en aardbeien te halen, een gódenmaal zou het worden.
Daarbij had ik drie moten heerlijke, op beukenhout gerookte zalm gehaald voor bij de asperges.
Elsa en Lola, onze twee lieve Britse Korthaar tabby’s, zaten prachtig op hun staartje voor het keukenraam mij na te kijken.

Heb vanavond voor 3 personen verse asperges met verse krieltjes in de schil, gerookte zalm, hardgekookte eieren en Hollandaisesaus bereid;
Hiervoor:
11/2 kilo asperges schillen en de onderste cm wegsnijden, 15/ 20 minuten koken in bijvoorbeeld een aspergepan.
800 gram krieltjes 10 minute in de schil koken doorsnijden, en een
1/2 bosje gehakte peterselie met een klontje  roomboter en wat zout doen.
3 moten gerookte zalm volgens gebruiksaanwijzing bereiden.

Nodig voor de hollandaisesaus:
4 ei-gelen
2 el citroensap
2 el witte wijnazijn
200 gram grasroomboter
zout & peper

Bereiding:
Klop de eig-elen met de staafmixer met zout en peper, verhit het citroensap en de azijn in een steelpannetje.
Doe de hete vloeistof in een dun straaltje bij de ei-gelen terwijl de staafmixer draait. laat in dezelfde steelpan de boter smelten, en giet de boter in een dun straaltje bij het eigeel-mengsel met behulp van de staafmixer. Je kunt hier ook een blender voor gebruiken.

De aardbeien heb ik over glaasjes verdeeld en er wat gesmolten pure chocolade over gesprenkeld met kokos

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.