Ik maakte het voor mij alleen, maar om het voor jullie makkelijk te maken maak ik het recept voor vier personen.
Nodig voor 4 personen:
Voor de kip piripiri:
4 maiskipfitets met vel en klein botje (Sligro of poelier)
Of neem 4 scharrel-kipfilets à 150 g
Voor de marinade:
1 à 2 rode pepers gehakt zonder zaadjes
2 el rode wijnazijn
2 tenen knoflook geperst
1/2 el zoete paprikapoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 el gedroogde oregano
2 el citroensap
snuf zout
4 el olijfolie
Voor de geroosterde groenten:
2 el olijfolie
10 basilicumblaadjes gehakt
1 tl zoete paprikapoeder
1 geperste teen knoflook
1 tl oregano
4 rode puntpaprika’s in grove stukken
1 courgette in stukken
20 rode/ oranje en gele zoete tomaatjes
Voor de mango-salsa:
1 mango in kleine blokjes
1 rood uitje gesnipperd
1 komkommer zonder zaad in blokjes
1 rode peper zonder zaadjes gehakt
1 limoen het sap
vers gehakte koriander
Voor de tomatenrijst:
200 g zilvervliesrijst
Olijfolie
1 teentje knoflook geperst
1 rood uitje gesnipperd
1/2 rode peper zonder zaadjes gehakt
4 trostomaten ontveld en in stukjes inclusief zaad
1 el tomatenpuree
mespunt chilipoeder
1 tl zoete paprikapoeder
2 tl oregano
(Voor)bereiding: pureer de ingrediënten voor de marinade met een staafmixer. Leg de filets in een lage ovenschaal en smeer ze in met de marinade.
Strooi er tussen duim en wijsvinger nog wat zout over en zet minimaal een half uur afgedekt in de koelkast om te marineren.
(Voor)bereiding mango-salsa: meng alle ingrediënten door elkaar en zet koel weg
bereiding kip piripiri met geroosterde groenten: Verwarm de oven op 200 graden. Wrijf in een vijzel de dressing voor de geroosterde groenten fijn. Doe de groenten in een kom en hussel er de dressing door. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de vier gemarineerde mailkipfilets met vel en pootje, of gewone -kipfilet op. Verdeel er de, met dressing omhulde groenten omheen, schuif de bakplaat in de oven en laat 20 minuten in de oven mooi bruin en roosteren. Intussen kun je bezig met de tomatenrijst.
bereiding tomatenrijst: fruit de ui, rode peper en knoflook in wat olijfolie in tien minuten zacht. Voeg er de tomaat met zaad aan toe en voeg er de chilipoeder, paprikapoeder en oregano aan toe, samen met de tomatenpuree. Laat op een laag vuur een kwartiertje stoven en stamp dan met een pureestamper de tomaten klein. De saus hoort vrij dik te zijn. Intussen kook je de zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing.
Serveren: verwarm de borden voor in een bak heet water. Droog af en verdeel er de tomatenrijst over (kan met water omgespoeld kommetje mooi bergje van worden gemaakt) Verdeel de geroosterde groenten over de borden en leg er de kip op. Doe er de mango-salsa bij en serveer.