Gestoomde zalmpakkertjes met nori en Oosterse saus

Lekker, makkelijk en snel, dit recept. Ik heb er een Oosters sausje bij gemaakt om op de zalmmoten te lepelen voor ik de zalm in de nori rolde. We aten er roergebakken groenten bij op Oosterse wijze.
Heb je geen stoommandje? deze zijn te kook in kookwinkels en Toko’s. Voor een klein prijsje zijn ze te koop

Nodig voor 2 personen:
2 moten zalm zonder huid
2 norivellen
4 el sojasaus
2 cm verse gember geraspt
2 geraspte tenen knoflook
1 el honing
2 tl sambal oelek
1 el water
1 rieten stoommandje
vel bakpapier
garnering: geroosterde sesamzaadjes

Voor de Oosterse groenten:
1/2 el kokosolie met kokossmaak
2 rode paprika’s in stukken
4 lente-uitjes in ringetjes
1/2 krop paksoy in stukken

Bereiding: leg de norivellen op een werkblad, leg er de zalmmoten op. Lepel er de helft (de andere helft gaat door de Oosterse groenten) van de saus over beide zalmmoten. Vouw de norivellen eerst aan de zijkanten naar binnen en rol dan in de breedte stevig op, (pas op dat de norivellen niet breken) Knip van het bakpapier een ronde lap die in het stoommandje past en leg deze er in. leg de zalmpakkertjes met de naad naar beneden in het stoommandje, plaats deze op een klein pannetje die voor 3/4 gevuld is met kokend water en op halfhoog vuur kookt, waar het stoommandje mooi overheen past.
Stoom de zalmpakketjes in 8 minuten gaar.

Intussen de groenten roerbakken in de kokosolie, doe er de helft van de Oosterse saus door en bak al roerend op hoog vuur in vijf minuten gaar.
We aten er broccolirijst bij

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.