Dit is het derde kerstmenu wat ik heb geschreven voor Vegatopia, en het heet ‘Fusion Italiaans in Stijl’, eerder schreef ik ‘Lekker Elegant‘ in 2016, ‘Het Pools Kerstmenu’ in 2017, ‘Stijlvol Mediterraans‘ in 2018.
Voor ‘Fusion Italiaans in Stijl’ heb ik me laten inspireren door de Italiaanse keuken, waaraan ik hier en daar wat Mexicaanse en Oosterse elementen heb toegevoegd.
Antipasto: geitenkaas met speculaaskruim en bietentartaar met frambozencoulis op quinoa
Primo piatto: gazpacho van avocado, jalopeño’s en komkommer met een frisse kurkumadressing
Secondo piatto: Krokante portobello-quiches met verse kruiden, gehakte walnoten en manchego uit de oven
Contorno: Conchiglioni rigati gevuld met tomatensaus en burrata
Dolce: groene flensjes gevuld met kastanjepuree, ricotta & limoen