Eetdagboek 8

Eetdagboek 8

Ja dat ontbijt, het is telkens hetzelfde, maar het is zo lekker !! Het is echt of je iedere ochtend een kwarkgebakje zit te eten, en het is ook nog een keer supergezond.
Vanmorgen eerst een half uur gelopen van park verder door het dorp. Ik vind het fijn om op die manier onder de mensen te zijn. En we hebben een prachtig park in Drunen.
Tot de lunch heb ik eigenlijk nooit trek en drink ik een paar glazen water.
voor vanavond maakte ik Parmigiana di melanzane, een ovenschotel van aubergine, tomatensaus, buffelmozzarella en Parmezaanse kaas.
We hielden deze maaltijd koolhydraatvrij. We hadden ervan over, zodat we er as donderdag nog een maaltijd aan hebben, met nog wat mozzarella, salade en ciabatta.

s’ Avonds 71/2 kilometer gelopen, deze keer viel het me behoorlijk tegen en voelden mijn benen als lood. Ik denk dat ook komt omdat ik de laatste tijd uren wakker lig s’nachts, en het vooral vermoeidheid is.
Morgen kan ik mijn wandelschoenen ? ophalen.
Voor meer eetdagboeken, klik hier, over het hoe en waarom lees je op deze blog.

ontbijt: 25 g havermout, 25 g verse noten gehakt met 1/2 banaan geprakt in bakring op bordje gedrukt met vork. Daarop twee el magere kwark, blauwe bessen en aardbeien.

tussendoor: liter water met munt

lunch: twee liefde & passie volkorenbrood met halve geprakte avocado met zout en peper, erop een zachtgekookt eitje, op de andere deze tonijn-salade zonder de koekkruiden deze keer. Erbij een glas karnemelk.

tussendoor: halve appel met water

avondeten: we hadden nog wat van deze heerlijke zoete aardappelsoep met kerrie over, hiervan een klein kommetje van vooraf gegeten. Daarna als hoofdgerecht Parmigiana di melanzane is een heerlijk ovenschotel van gebakken aubergine, tomatensaus, mozzarella, en geraspte parmezaan, en afkomstig uit Zuid-Italië. Het kan zo gegeten worden als koolhydraatarm gerecht, maar ook met ciabatta-brood erbij om de tomatensaus en braadsappen mee op te deppen.
Je ziet wel eens dat de plakken aubergine als het ware worden gefrituurd in een flinke laag olijfolie, maar aubergine zuigt alle olie zo’n beetje op tijdens het bakken. Ik kies er liever voor en het is net zo lekker, om de aubergineplakken per drie, in een el olie per keer te bakken.
Minder vet, en net zo lekker. Houd je over? Eet het dan de volgende dag als lunch, met wat ciabatta.

nodig voor twee personen:
2 aubergines
1 rode ui gesnipperd
1 teentje knoflook gehakt
1/2 flinke bos basilicum
0.5 bos oregano of tl gedroogde oregano
olijfolie om in te bakken
35 g tomatenpuree
400 g tomatenblokjes
125 buffelmozzarella
50 g Parmezaan

bereiding: snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm dik, bestrooi ze aan beide zijden met zout en zet een half uur weg. Droog ze daarna af met keukenpapier. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak daar de aubergines in porties in tot ze zacht zijn en iets bruin.
Bak de ui en knoflook in een scheutje olijfolie tot zacht met de verse blaadjes oregano of theelepel gedroogde oregano. Doe er de tomatenblokjes bij, en laat de saus 10 minuten zachtjes tot saus inkoken. Breng op smaak met peper, zout en basilicum.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe wat tomatensaus in een ovenschaal. Leg er plakken aubergine op, verdeel er wat saus over, daarop de wat mozzarella, rasp er wat kaas over en leg er wat losse basilicumblaadjes op. Maak op deze manier nog een of twee lagen . Giet een fijn straaltje olijfolie over het geheel en bak de parmigiana een half uurtje minuten in een oven van 200 graden.

tussendoor: koffie met paar aardbeien en nog een partje appel

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.