Lasagne met ratatouille en drie soorten kaas

Gisteren wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik zou gaan maken. Er lag nog verse lasagne, en een aubergine die er niet meer zo happy uitzag, deze heb ik samen met 2 rode puntpaprika’s en courgette gebruikt voor onderstaande lasagne met ratatouille. Deze ratatouille kun je ook heel goed eten met penne of rijst en een salade

Nodig voor 3 personen:
Voor de ratatouille:
3 el olijfolie extra vergine
1 aubergine in blokjes
1 courgette in blokjes
zout en peper
2 rode puntpaprika’s in stukken
4 bosuitjes gesneden
3 gehakte tenen knoflook
1 blik tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
1/2 el oregano
1 tl kaneel
1 tl sambal

1 mozzerella
100 gram feta
50 gram parmazaanse kaas
6 vellen verse lasagne

Bereiding: bak de aubergineblokjes in de olijfolie op hoog vuur, voeg er de courgetteblokjes en paprika bij samen met de knoflook en bak vijf minuten mee. Voeg er de tomatenpuree en blik tomatenblokjes aan toe, samen met de oregano, kaneel, zout en peper, sambal en een kopje heet water. Stoof dit zo’n 20 minuten. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met boter. Leg er drie vellen lasagnevellen in en verdeel er een ruime hoeveelheid van de ratatouille over. Het moeten drie aparte stapeltjes worden. Verkruimel er de feta over en leg de overige drie lasagnevellen overheen. Verdeel hier zoveel ratatouille over als nodig is.
De rest kun je eventueel bewaren. Verdeel daar zes plakken mozzarella overheen en rasp er 50 gram parmazaanse kaas over.
Een heerlijk gerecht

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.