Eigenlijk wist ik nog niet zo goed wat ik zou gaan maken. Er lag nog verse lasagne in de koelkast, samen met en een aubergine, 2 rode puntpaprika’s en een courgette. Deze heb ik gebruikt om onderstaande lasagne met ratatouille en drie soorten kaas mee te maken. Deze ratatouille kun je overigens heel goed eten met penne of rijst en een salade. Voor meer lasagne recepten kun je hier terecht.
Nodig voor 3 personen heb je nodig:
Voor de ratatouille:
3 el olijfolie extra vergine
1 aubergine in blokjes
1 courgette in blokjes
zout en peper
2 rode puntpaprika’s in stukken
4 bosuitjes gesneden
3 gehakte tenen knoflook
1 blik tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
1/2 el oregano
1 tl kaneel
1 tl sambal
1 bol mozzerella
100 gram feta
50 gram parmazaanse kaas
6 vellen verse lasagne
Bereiding: bak de aubergineblokjes in de olijfolie op hoog vuur, voeg er de courgetteblokjes en paprika bij samen met de knoflook en bak vijf minuten mee. Voeg er de tomatenpuree en blik tomatenblokjes aan toe, samen met de oregano, kaneel, zout en peper, sambal en een kopje heet water. Stoof dit zo’n 20 minuten. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met boter. Leg er drie vellen lasagnevellen in en verdeel er een ruime hoeveelheid van de ratatouille over. Het moeten drie aparte stapeltjes worden. Verkruimel er de feta over en leg de overige drie lasagnevellen overheen. Verdeel hier zoveel ratatouille over als nodig is.
De rest kun je eventueel bewaren. Verdeel daar zes plakken mozzarella overheen en rasp er 50 gram parmazaanse kaas over. Zet de schaal lasagne 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Een heerlijk gerecht
Hallo. Hoelang moet de lasagne in de oven ?
Hoi Ankie, de lasagne moet 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200 graden.