Deze rode curry met gamba’s maak je met als extra toevoeging sereh pasta en trassi. De curry is heerlijk in combinatie met broccoli en basmatirijst. De gamba’s gaar je de laatste vijf minuten in de saus. Intussen kook je de rijst en de broccoli. Het is een makkelijk en snel gerecht. Voor meer gerechten met curry kun je hier kijken.
Voor deze rode curry met gamba’s heb je nodig, voor vier personen:
voor de curry:
2 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
3 cm verse gember
tl serehpasta
1 flinke tl trassie-pasta of een scheutje vissaus
75 g rode currypasta
400 ml Fair trade kokosmelk
1 el bruine (palm)suiker
2 el limoensap
1 tl maizena met 2 tl water
500 g rauwe gamba’s ontdaan van buikdraad
1 bos verse koriander
bereiding: snipper de ui, en hak of rasp de knoflook fijn, zo ook de verse gember. Fruit de gesnipperde ui, knoflook en gember op laag vuur gedurende vijf minuten. Voeg er de serehpasta aan toe en de trassi en fruit nog een paar minuten mee. Doe er de currypasta bij en bak kort mee. Doe er dan de kokosmelk bij en laat een kwartiertje minuten zachtjes koken.
Bind de curry bij met de aangelengde maizena. Laat de gamba’s er vijf minuten al zachtjes kokend in garen.
Lekker met basmatirijst en broccoli