Dagmenu 103

Omdat ik eigenlijk nog meer groenten wil eten dan ik al deed probeer ik daar een beetje creatief mee om te gaan. Als avondeten bakte ik zalmmoten, maakte daar een salsa van van avocado met gesnipperd uitje, tomaatjes in stukjes met knoflook en limoensap. Dat serveerde ik op de vis. Ik maakte er roergebakken groenten bij (gele paprika, venkel, courgette en wortels en knoflook)
Erbij aten ik en zoonlief geroosterde zoete aardappelfriet met sumak (zurig gedroogde besjes uit het midden Oosten smaakt er heerlijk bij en is te koop bij Turkse, Marrokkaanse winkels.
Voor het ontbijt koos ik een keer voor brinta, een supergezond volkoren ontbijt waar je de halve dag op voort kan

Dit was mijn dagmenu:
ontbijt: 11/2 dl sojamelk met 7 el brinta warm gemaakt in pannetje, erdoor 1/2 banaan geprakt, met handje gehakte walnoten als topping met 125 gram blauwe bessen

tussendoor water

lunch: drie mini volkoren liefde & passie boterhammetjes met humus en zongedroogde tomaatjes (AH) en eentje met 30+ kaas, erop kwam alfalfa en tomaatjes in stukjes. Erbij vers geperste sinaasappelsap

tussendoor: de rest van de banaan van vanmorgen, en een peer met water

avondeten: voor twee personen salsa gemaakt van 1 avocado, wat snacktomaatjes in stukjes, geperste teen knoflook en wat limoensap. Met ovenfriet van zoete aardappels, hiervoor 600 g zoete aardappel in grove repen snijden, er wat sumak over strooien, er olijfolie over druppelen en 35 minuten in eenoven bakken op 200 graden, de laatste 5 minuten op 225 graden zetten om ze iets meer te laten kleuren.

Intussen de laatste 10 minuten van de roostertijd de groenten roerbakken in 2 el olijfolie, 1 gele paprika , 1/2 rode paprika, 1/2 venkel , 1/2 courgette, 4 wortels (200 g) in stukjes, hierover wat selderijzout strooien, knoflookteen erboven uitpersen en op hoogvuur iets laten kleuren en gaar bakken. Knijp er wat limoensap bovenuit naar smaak.

Bak twee zalmfilets bruin in 2  el olijfolie gedurende acht minuten zodat ze nog wat glazig zijn van binnen. Serveer de zalm met de salsa, de roergebakken groenten en de zoete aardappelfriet.
Dessert was een groot glas karnemelk

tussendoor: koffie met een gedroogde vijg

tussendoor: kiwi met water

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.