Dagmenu 31

ontbijt;
Havermoutpannenkoek van 1 eitje, 40 gram havermout en ietsje soyamelk, pureren en beslagje om en om bakken in koekenpan. 150 gram blauwe bessen koken met wat kersen uit een pot met wat vocht van de kersen en iets binden met maizena.
Een glas sinaasappelsap van twee sinaasappels
zwarte koffie

Tussendoor; niks, we waren zo laat uit bed dat ons ontbijt zo’n beetje als brunch beschouwd kan worden.

Verlate Lunch; boterham licht besmeerd met roomkaas met een halve avocado in schijfjes. Klein restje zoete aardappelpuree met groente van de donderdag ervoor.
Glas sojamelk

Tussendoor; zwarte koffie met een heerlijke speltkoek met kersenvulling bij de Cattery waar we twee mooie tabby’s hebben uitgezocht.
(Ze zijn inmiddels al meer dan een jaar bij ons)

Diner voor twee personen;
Kabeljauwfilet met kruidenroomkaas met gegrilde groenten uit de oven in witte wijn gestoofd:
Hiervoor;
200 gram krieltjes doorsnijden met 2 rode puntpaprika’s, en met 1 grote venkel in stukken omschudden in een kom met olijfolie en peper en zout en een geperst teentje knoflook, en enkele naalden rozemarijn.
30 minuten bakken op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven op 200 graden.
Het groentemengsel uit de oven in een ovenschaaltje doen, 2 kabeljauwmoten van 150 gram er op leggen er wat kruidenroomkaas over uitsmeren, wat peper en zout over malen en een glas droge witte wijn over sprenkelen. Enkele takjes rozemarijn opleggen en terugzetten in de oven en in ongeveer 12 minuten de vis gaarbakken in een oven van 200 graden.
Heerlijk met een wit wijntje.

S’avonds waren we bij lieve vrienden te gast waar we heerlijke zelfgebakken cake bij de koffie kregen en bij de borrel heerlijke hapjes kregen van ‘Kaatje Jans’ een fantastische kaasboer/ catering in Waalwijk

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.