Amuse van courgette van parmezaan en kruidig korstje

Dit gerecht is te simpel voor woorden, en erg lekker om als amuse te presenteren. Heerlijk vooruitzicht ?
Aankomende zondag vertrekken we naar Corfu, onze zoon woont dit jaar gelukkig nog thuis, zodat hij op de poezen kan passen. Ik ga vanuit Gorgios Argios waar we ons appartement hebben jullie regelmatig over ons wel en wee (voornamelijk wel, naar ik hoop) op de hoogte houden, zoals jullie dat van mij gewend zijn.

Ingrediënten (4personen):
500 g courgette (in 2 kleuren, groen en geel, als je die kunt vinden)
3 eetl. olijfolie,
wat extra zoutflakes, naar smaak
versgemalen zwarte peper, naar smaak
chiliflakes, naar smaak.
50 gr. Parmezaanse kaas, fijn geraspt.
50 gr. vers broodkruim.
1 eetl. fijngehakte oregano of salie

Bereidingswijze:
1) Verwarm de oven voor tot 180 C.
2) Snijd de courgettes in plakken van ongeveer 1 cm dik.
3) Meng de plakjes in een grote kom met olijfolie, 1 teentje knoflook en wat zout en peper.
4) Meng de Parmezaanse kaas met het broodkruim, de oregano of salie,
het zout, de peper en de chiliflakes.
5) Vet een ronde of rechthoekige ovenschaal in met wat olie en schik de
Plakjes dakpansgewijs in de vorm. Mooi in de rondte of in nette rijtjes.
Doe die moeite, dat staat straks extra aantrekkelijk.
6) Bestrooi de plakjes met het kruimmengsel.
7) Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven.
8) Verwijder het folie en bak nog zo’n 5 minuten tot de bovenkant
goudbruin is.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.