Roerbakschotel met vegetarische balletjes en yoghurtsaus

Roerbakschotel met vegetarische balletjes en yoghurtsaus

Voor deze roerbakschotel met vegetarische balletjes en yoghurtsaus gerust een zak kant en klare groenten gebruiken, wanneer je grote haast hebt. Persoonlijk houd ik meer van zelf snijden, maar dan is het niet een heel makkelijke maaltijd meer hè? Qua vlug, al kan ik heel snel snijden. Je kunt bijvoorbeeld deze vegetarische balletjes nemen voor onderstaand gerecht, die vind ik persoonlijk erg lekker.
Voor meer makkelijke maaltijden kijk hier.
Voor deze roerbakschotel met vegetarische balletjes en yoghurtsaus heb je nodig:
voor 4 personen:

250 g zilvervliesrijst
3 el olijfolie
(800 g roerbakgroenten naar keuze, wanneer je vlug kunt snijden, of wanneer je geen hele grote haast hebt, snij dan zelf onderstaande groenten:)
1 ui
2 tenen knoflook
1 struik broccoli
1 gele paprika
2 puntpaprika’s
2 tl sambal
1 pakje kant en klaar vegetarische balletjes

voor de yoghurtsaus:
2 dl Griekse yoghurt
verse munt, peterselie en bieslook
gemalen peper
beetje limoensap
1 teen knoflook geperst

Bereiding: kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Snipper de ui en hak de knoflook. Snijd de roosjes van de broccoli in een keer recht af en haal uit elkaar in kleine roosjes, snijd de schil van de stronk en snijd in stukjes. Snijd de paprika’s in stukjes. De vegetarische balletjes snijd je in plakjes.
Verhit de olie en fruit de ui en knoflook. Bak de plakjes vegetarische schijven mee en zet het vuur hoger. Doe er de groenten bij en bak op hoog vuur mee met de theelepel sambal. Hak de kruiden fijn en roer samen met wat peper, limoensap en de geperste knoflook door de yoghurt. Serveer

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.