Nieuwjaarslaatje

Joke Boon had een heerlijke salade geschreven voor Vegatopia. Ze noemde het een ‘Vrolijke Linzenhuzaar’
Ik maak het regelmatig, maar gaf er mijn eigen draai aan, door er nog appel aan toe te voegen, linzen uit een blik te gebruiken en aardappelen in blokjes te snijden. De hoeveelheden heb ik verdubbeld. Hier wordt het ook niet als hapje gegeten maar als maaltijd na de soep. En stiekem eet ik ook gewoon veel :-))
De hoeveelheden zoals jullie dat hieronder zien is na verdubbeling van ingrediënten.
Wil je er een salade met vlees van maken? doe er dan in plaats van linzen 300 gram gebraden runderlap in kleine stukjes doorheen.

nodig voor 4 personen:
800 g vastkokende aardappels gekookt en afgekoeld
150 g linzen afgespoeld in vergiet (ik nam linzen met een bite van bonduelle)
100 g wortel, in blokjes kort geblancheerd en koud gespoeld
100 g diepvriesdoperwtjes kort geblancheerd en koud gespoeld
1/2 appel (Kanzi) ongeschild in blokjes
4 el lekkere mayonaise (ik neem altijd DL-mayonaise)
2 el inlegazijn uit de augurkenpot
peper en zout
mespunt kurkuma
1 kleine rode ui of sjalot, heel fijn gesnipperd
4 el augurk-blokjes, uit een potje bonduelle

bereiding: Snijd de gare aardappels in blokjes, en vermeng in een kom met de wortel, de erwten, de ui en appelblokjes. Roer er de mayonaise, de augurkblokjes, het augurknat en de kurkuma door. Stort op een mooie schaal en leg er partjes ei langs met toefjes ketchup en mayonaise.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.