Nieuwjaarslaatje

Nieuwjaarslaatje

Joke Boon had een heerlijke salade geschreven voor Vegatopia. Ze noemde het een ‘Vrolijke Linzenhuzaar’
Ik maak het regelmatig, maar geef er  wel mijn eigen draai aan, met onder andere appel, en doopte het tot Nieuwjaarsslaatje. De hoeveelheden heb ik verdubbeld omdat wij grote eters zijn.
De hoeveelheden zoals jullie dat hieronder zien is na verdubbeling van ingrediënten.
Wil je er een salade met vlees van maken? doe er dan in plaats van linzen 150/ 200 gram gebraden runderlap in kleine stukjes doorheen.

nodig voor 4 grote monden:
800 g vastkokende aardappels gekookt en afgekoeld
150 g linzen afgespoeld in vergiet (ik nam linzen met een bite van bonduelle)
100 g wortel, in blokjes kort geblancheerd en koud gespoeld
100 g diepvriesdoperwtjes kort geblancheerd en koud gespoeld
1/2 tot 1 appel (Kanzi) ongeschild in blokjes
4 el lekkere mayonaise (ik neem altijd DL-mayonaise)
2 el inlegazijn uit de augurkenpot
peper en zout
mespunt kurkuma
1 kleine rode ui of sjalot, heel fijn gesnipperd
4 el augurk-blokjes, uit een potje bonduelle

bereiding: Snijd de gare aardappels in blokjes, en vermeng in een kom met de wortel, de erwten, de ui en appelblokjes. Roer er de mayonaise, de augurkblokjes, het augurknat en de kurkuma door. Stort op een mooie schaal en leg er partjes ei langs met toefjes ketchup en mayonaise.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.