Dagmenu 4

Ontbijt;
Havermout pannenkoekje met verse ananas en gehakte walnoten;  hiervoor een beslagje kloppen van 50 gram gemalen havermout (havermeel) met een eitje en een beetje sojamelk Daar een pannenkoekje van bakken.
Verse ananas schillen en in stukjes snijden, deze verwarmen om de bromelaïne stuk te koken, een enzym wat je tong doet prikkelen.
Af laten koelen en pannenkoekje met deel van de ananasstukjes vullen. Omklappen en de bovenkant bedekken met wat gehakte walnoten. Sprenkel er wat honing overheen.

Tussendoor:
Een perzik in stukjes met wat blauwe bessen.

Lunch;
Een klein hard broodje met (light)roomkaas, paprika en gegrilde courgett-elinten.
Hierover gemalen peper.

Tussendoor:
een appeltje in stukjes

Tussendoor:
Stukje geproefd van de healthy chocolade/bananen cake die ik heb gebakken. Recept staat al op mijn site. Ik heb er extra pure chocolade (100 gram) doorgegaan, hij is zo lekker.

Avondmaaltijd:
Goulash (recept) met zilvervliesrijst en salade.

Recept voor 8 personen
Olijfolie en roomboter
1200 gram sukadelappen
3 rode uien
Kilo rode paprika’s(bij ons op de markt één euro de kilo)
3 grote tenen knoflook
Rode peper
Kilo verse tomaatjes
1 groot en klein blikje tomatenpuree
1 klein flesje rode wijn (21/2 dl)
3 blaadjes (verse) laurier
1 el zoete paprikapoeder
Versgemalen peper en zout.

Bereidingswijze;
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met zout en versgemalen peper en zout en verhit olijfolie en roomboter in grote braadpan, schroei het vlees erin bruin, laat nog even bakken terwijl je de uien en paprika’s snijdt.
Laat de groentes meebakken en hak de tenen knoflook samen met de peper zonder zaadlijsten fijn en voeg erbij.
Snijd de tomaatjes door en voeg deze bij het vleesmengsel en laat op hoog vuur meebakken. Doe er een eetlepel zoete paprikapoeder bij en bak even mee, doe er de tomatenpuree bij met wat kokend water, de rode wijn en de laurierblaadjes, en laat de goulash op een spabrander op een warmhoudplaatje zachtjes enkele uren stoven, ik heb de stoofschotel vier uren laten stoven, je kon het vlees bijna opzuigen.
Lekker bij polenta, maar ook bij aardappelpuree of rijst, met eventueel een frisse salade.

Tussendoor;
Koffie met heerlijk plak chocoladecake met blauwe bessen

avond:
2 glaasjes mousserend water en een miniklein bakje Japanse mix

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*