Couscous van broccoli met mediterrane groenten, zeebaars en rode curry met trassi

Wanneer je zin hebt in een bord boordevol groenten, kost dat weinig moeite wanneer je couscous maakt van broccoli of bloemkool, daarbij heb je al ongeveer 200 g per persoon aan groenten te pakken, doe er dan nog wat roergebakken groenten in stukjes doorheen en de vitamine- boost is compleet. Maak deze couscous lekker zelf door de broccoli of bloemkool zelf te malen in de keukenmachine, want er gaat behoorlijk wat aan vitamines verloren wanneer je het zo kant & klaar gemalen koopt.
En het is maar een kleine moeite.
Vervang de vis gerust door tofu of kip. Heerlijk ook met papadums die je even in de magnetron bereid; leg twee papadums in de magnetron en bak ze op vol vermogen aan de ene kant. Draai om en bak nogmaals een minuut. Als het goed is zijn ze goed, anders doe je ze er nog wat langer in. Bij mij werden ze heerlijk knapperig. Herhaal tot je vier knapperige papadums hebt.

Je hebt nodig voor 4 personen:
voor de couscous:
2 broccoli à 450 g of een bloemkool fijn gemalen in keukenmachine, met stronk en al
2 el olijfolie

voor de roerbakgroenten:
1 rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
2 rode puntpaprika’s in blokjes
1 gele paprika in blokjes
1 courgette in blokjes
1/4 groentenbouillontablet

voor de currysaus:
1 el olijfolie
3 el rode curry
1 geperste knoflookteen
1 tl trassie-pasta (ah)
1 el limoensap
1 el bruine suiker
400 ml fair trade kokosmelk
1/2 el maizena, aangelengd met 1 el water

voor de zeebaars:
8 zeebaarsfilets à 80 g
2 el olijfolie

voor de garnering:
koriander gehakt
4 rauwe papadums Toko of Sligro

! Verwarm de borden voor in een oven van 80 graden

bereiding: roerbak in een anti-aanbakpan de broccoli of bloemkool-couscous twee minuten op hoog vuur in de olijfolie en zet even weg. Bak in een andere anti-aanbakpan de roerbakgroenten op hoog vuur al roerend, gedurende tien minuten gaar. Voeg er de couscous bij en verkruimel er het stukje bouillontablet over.
Houd warm op een kleine pit.
Maak nu de currysaus, fruit de knoflook, curry, en trassie in de olijfolie in een steelpannetje op een laag vuur. Doe er de kokosmelk bij en roer met een kleine garde tot een egale saus. Breng op smaak met het limoensap en de bruine suiker en bind bij met het maizena-papje. Doe het vuur even uit en bak nu de vis, laat de olie goed hee5 worden in een grote anti-aanbakpan en bak de zeebaarsfilets op de velkant gedurende zes minuten. Draai de vis en bak nogmaals twee minuten. Verwarm de currysaus nog even.
Serveren; verdeel de groenten-couscous over de vier voorverwamde borden, leg er op ieder bord twee filets met de velkant naar boven en schenk er wat van de currysaus over. Garneer met de gehakte koriander.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.