Gele wortelcakejes, clotted cream & frambozencoulis

Gele wortelcakejes met clotted cream

Deze gele wortelcakejes met clotted cream en frambozencoulis zijn superleuk op de ontbijttafel bij feestelijke aangelegenheden. Kerst, Pasen, verjaardagen of gewone zondagen.
Clotted cream is een ingedikte room van koemelk, welke wordt verkregen door de room indirect met stoom of au bain-marie te verwarmen en vervolgens langzaam af te laten koelen. Tijdens het afkoelen komt de crème boven drijven. Clotted cream is een belangrijk onderdeel van een High tea waarbij scones worden geserveerd. In Engeland, Ierland en Schotland krijgen gerechten als witte bonen in tomatensaus op wittebrood, worstjes, kaasjes en eieren een prominente rol bij de high tea. Met high tea wordt eigenlijk het avondmaal bedoelt. In arme arbeiderskringen in Noord Engeland staat het gelijk met ‘supper’of ‘dinner’.
Onderstaand recept schreef het recept voor Vegatopia, voor meer ontbijtrecepten kun je hier terecht.
Voor deze gele wortelcakejes met clotted cream heb je nodig:

voor vier personen:
250 g gele wortels (gewone, oranje wortels kunnen ook)
1 grote banaan of twee kleintjes
4 el Griekse yoghurt of kwark
50 g gesmolten kokosolie met kokosaroma
3 el honing
2 eieren
200 g havermout
2 tl bakpoeder
1 tl koekkruiden of speculaaskruiden
kokosolie of boter om de vormpjes in te vetten
1/2 mango

voor de rest van het recept, klik hier

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.