Deze romige aardperen/ pastinaaksoep met kurkuma is heerlijk met de topping van tortillachips en kalkoenspekjes.
Pastinaak en aardpeer vallen onder de ‘vergeten groenten’, deze groenten zijn zo lekker dat je ze zeker niet mag vergeten. Heerlijk in een stamppot, geroosterd in de oven of zoals hier, verwerkt in een soep.
Het is altijd lekker een lekkere pan vol te maken voor als lunch voor de volgende dag.
Kun je niet aan aardperen komen? Neem dan alleen pastinaak
Kijk voor meer heerlijke soeprecepten eens hier.
nodig voor vier personen:
2 el milde olijfolie
500 g aardperen ( groenteboer of Sligro) in stukjes
500 g pastinaak in stukjes
1 el kurkuma
1 ui gesnipperd
1 dl room
2 el limoensap
800 ml kippenbouillon
voor de topping:
75 g kalkoen- of biologische varkensspekjes
2 handen tortillachips fijn gemaakt in vijzel
bereiding: smelt de olie in de pan en fruit de ui samen met de kurkuma
gedurende vijf minuten, vier er de stukjes aardpeer en pastinaak aan toe en fruit even mee. Doe er de bouillon de room, en het limoensap bij en laat in twintig minuten gaar worden. Pureer de soep en kijk of er nog wat water aan toegevoegd moet worden indien de soep te dik is.
Proef of je de soep goed op smaak vindt.
Bak nu de spekjes uit in iets olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
serveren: verwarm diepe borden voor door er eerst kokend water in te gieten. Schenk het er weer uit en droog af. Schenk er de soep in en garneer met wat spekjes en de fijn gemaakte tortillachips