Deze amuse is erg lekker en heb ik afgeleid van de nacho’s die je kunt bestellen op terras of restaurant, lekker als lichte lunch of snack. Gebruik niet teveel van de jalopeno-pepers. Check-check-dubbel-check in deze ;-))
nodig voor vier personen:
voor de guacamole:
1 rijpe avocado (niet bruin van binnen)
1/2 tl sambal
1 geperste teen knoflook
2 el limoensap
voor de salsa
2 roma-tomaten ontveld en ontzaadt met lepeltje in stukjes
4 jalopeno-peperschijfjes uit potje (ah) in stukjes
1/2 klein rood uitje
1/2 el limoensap
peper en zout
voor de koriander-room:
2 grote el crème fraiche
3 el gehakte koriander
2 el water
zout en peper
voor de gegratineerde nacho’s
4 kleine handjes naturel tortillachips in kleinere stukjes gebroken
4 el geraspte cheddar-kaas
1 vel bakpapier
bereiding: maak de guacamole door het geheel te pureren met een staafmixer. Lepel de ingrediënten voor de salsa door elkaar. Klop een sausje van de ingrediënten voor de koriander-room.
voor de nacho’s: verwarm de oven voor op 200 graden, verdeel de tortilla-chips-stukjes in vier kleine cirkeltjes over de met bakpapier beklede bakplaat en verdeel er de geraspte cheddar over. Laat in circa vijf minuten de kaas mooi smelten.
Verdeel de guacamole over vier mooie amuseschaaltjes, schep daar de salsa op. Daarop de koriander-room en als topping de gegratineerde tortillachips met cheddar