Gehacktballetjes met rode wijn/ frambozensaus en knolselderijpuree

We hadden nog een knolselderij over, en ik had twee pakken gehacktballetjes van de Vegetarische slager. Én een zoon die vleesliefhebber is. Voor mij de uitdaging het door te laten gaan voor hoh-gehaktballetjes. Ik maakte er een rode wijn/ frambozensaus bij wat er heerlijk mee combineerde. Onze vleesliefhebber tuinde erin en vond het een bijzonder lekker gerecht. Missie geslaagd dus

nodig voor vier personen:
2 el olijfolie
1 grote ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
2 takken rozemarijn, naaldjes gehakt + een tak voor garnering
20 gehacktballetjes van de vegetarische slager
1 el bloem
11/2 dl rode wijn
1/2 dl heet water
1/2 groentebouillon-tablet (indien 1 tablet voor 1/2 liter, anders 1/4 tablet)
125 g crème fraiche
2 el frambozenjam
zout en peper

voor de knolselderijpuree:
1 kilo knolselderij in blokjes
500 g kruimige aardappels in blokjes
25 g roomboter
klein beetje melk
peper & zout

!! verwarm in een oven van 80 graden vier borden voor

bereiding: fruit de ui, knoflook en gehakte rozemarijn in de olijfolie in een anti-aanbakpan.
Zet intussen de knolselderij op in een ruime pan samen met de aardappelblokjes met een flinke bodem water, wanneer het kookt, het vuur eronder zacht zetten en twintig minuten laten koken.
Wanneer de ui zacht is de gehacktballetjes erbij doen en op hoog vuur meebakken tot de balletjes mooi bruin worden. Voeg de bloem er aan toe en bak even mee. Afblussen met de rode wijn en het hete water. Verkruimel er het stukje bouillontablet boven. Roer goed door op hoog vuur en doe er de crème fraîche en frambozenjam bij en roer goed door. Laat het geheel even sudderen en breng op smaak met peper en zout.
Intussen maak je de knolselderij-stamppot af: giet de knolselderij en aardappels af en stamp fijn. Doe er de roomboter bij en een beetje melk en stamp erdoor op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren: verdeel de knolselderij-stamppot over de borden. Leg er vijf gehacktballetjes per persoon naast, en lepel er wat van de saus over. Garneer met wat takjes rozemarijn.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.