Balletjes van dadels en amandelen met kokos

Balletjes van dadels en amandelen met kokos

Balletjes van dadels en amandelen met kokos:

Alhoewel de samenstelling van deze balletjes bij mij sterk kan wisselen zijn de hoofdbestanddelen van onderstaande balletjes van dadels, amandelen, amandelmeel, kokosolie, kokos en dadels.
Ik maak ze iedere keer weer anders, soms heb ik even geen chocolade in huis of amandelmeel dan doe ik het met fijngemalen havermout, gedroogde abrikozen of witte chocolade, de verhoudingen zijn telkens weer anders. Dit recept is dus even een momentopname, maar wel heel erg lekker.  Andere varianten zijn: walnoten/ dadelballetjes en chocoladeballetjes met sinaasappelrasp, 

Nodig voor circa 24 balletjes;
150 gram ongezouten amandelen
4 grote Medjool dadels of 8 kleinere dadels
1 hand gedroogde cranberries
amandelmeel 4 grote eetlepels ongeveer.
50 g extra pure chocolade (+72%)
4 el Kokos
+ kokos om balletjes doorheen te rollen
1 el kokosolie met kokossmaak

bereiding: doe al bovenstaande ingrediënten in een keukenmachine en maal fijn maar maak er geen moes van. Draai er met de hand door flink knijpen ronde balletjes van en rol de balletjes door de kokos. Leg ze in een mooi schaaltje, voor zolang het duurt, je knippert even met je ogen en het schaaltje is leeg.
Het is even een werkje maar dan heb je wel iets lekkers bij je thee of koffie.

Servies is overigens van vriendin van mij,  dat was ook plaats delict

 

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.