Balletjes van dadels en amandelen met kokos

Alhoewel de samenstelling sterk kan wisselen zijn de hoofdbestanddelen van deze balletjel; amandelen, amandelmeel, kokosolie, kokos en dadels.
Ik maak ze iedere keer weer anders, soms heb ik even geen chocolade in huis of amandelmeel dan doe ik het met fijngemalen havermout, de verhoudingen zijn ook telkens weer anders. hoe ik ze het lekkerst vind laat ik je zien in onderstaand recept;

Nodig voor circa 24 balletjes;
150 gram ongezouten amandelen
4 grote Medjool dadels of 8 kleinere
1 hand gedroogde cranberries
amandelmeel 4 grote eetlepels ongeveer.
paar stukjes extra pure chocolade (+72%)
4 el Kokos
+ kokos om balletjes doorheen te rollen
1 el kokosolie

Doe al bovenstaande ingrediënten in een keukenmachine en maal fijn. Draai er met de hand door flink knijpen ronde balletjes van en rol door de kokos en leg in een schaaltje.
Het is even een werkje maar dan heb je wel iets lekkers en verantwoords bij je thee of koffie.

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*