Heerlijk is deze dikke Toscaanse tomatensoep, goedkoop, lekker en heel gezond. Je waant je in zowel Italië als in Griekenland door de mediterrane smaak. Heerlijk vullend door de toevoeging van ciabatta.
De Toscaanse keuken is eenvoudig, met eerlijke pure smaken. Daarbij worden verse en goede producten gebruikt, en met hart en ziel klaargemaakt. De regionale Toscaanse keuken kent veel simpele gerechten, ontstaan in tijde van armoede, zoals deze pappa al pomodoro (dikke tomatensoep met brood) De Italiaanse keuken is heel divers, en verschilt van streek tot streek. Serveer er nog wat ciabatta met tzatziki bij. Heerlijk als lunch, of als hoofdgerecht met een machtig Italiaans nagerecht als deze tiramisu van Rutger bakt, of kiezen voor deze lichte versie tiramisu
2 el extra vergine olijfolie
1 teen knoflook geperst
1 rode ui gesnipperd
2 tl oregano
1 el verse rozemarijnnaaldjes gehakt
zout en peper
1 blik tomaten van goed merk (Mutti)
100 g ciabatta
1/4 bosje verse basilicum in reepjes gesneden
bereiding: fruit de ui samen met knoflook en oregano, rozemarijn in de olijfolie op matig heet vuur in een kleine braadpan gedurende tien minuten. Doe er de tomaten in blik toe en zet het vuur hoger. Stamp ze fijn met een pureestamper, en doe er nog een blik water bij. Laat met deksel op de pan tien minuten zachtjes koken. Daarna het brood boven de pan in kleine stukjes bij de soep doen. Roer door, en voeg wat gesneden basilicum toe.
De soep moet lobbig en grof blijven.
Schenk kokend water in kommen en giet het er weer uit. Schep nu de dikke soep in de kommen.
Serveer met nog wat ciabatta met tzatziki