Dagmenu 33

Ontbijt: Vanochtend de dag begonnen met een ‘mug’ een cake die je bakt in de magnetron, je hebt enkel nodig, een banaan, een ei en 50/ 60 gram havermout, daarbij at ik aardbeien en blauwe bessen.
Nodig voor 1 persoon:
1 banaan
1 ei
50 gram havermout

Bereiding:
Doe de ingrediënten in een mengbeker, en pureer met een staafmixer. Doe in een ingevet ovenbestendig schaaltje en zet 11/2 tot 2 minuten in de magnetron op 900 watt.
Eet bijvoorbeeld met vers fruit, en doe er wat kokos overheen.
Tussendoor: water

Lunch: Ik heb voor 2 personen taco’s gemaakt door 2 maistortilla’s vochtig te maken met wat water, dubbel te klappen, en zo 5 minuten ongeveer licht krokant laten worden op een met bakpapier beklede bakplaat op 200 graden in de oven, niet té krokant, anders breken ze tijdens het vullen.
Hierbij heb ik een salade gemaakt van 1/2 komkommer in slierten, met behulp van een spiraalsnijder, hier doorheen sap van 1/2 limoen en wat zout en peper.
De taco’s vulde ik door eerst komkommersalade voorzichtig in de taco’s te doen, daarin vegetarische balletjes,

Gehaktballetjes van aubergine en paddestoelen:
Nodig voor 4 personen:
Olijfolie
1 ui gesnipperd
250 gram kastanjechampignons in stukjes
1 aubergine 225 gram in stukjes
1 tl balsamico-azijn
2 tl sojasaus
50 gram walnoten
175 gram gekookte gierst (ik gebruikte gekookte couscous)
50 gram panko (japanse paneer)

Bereiding:
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de champignons toe en peper en zout en bak 5 tot 8 minuten tot ze bruin en zacht zijn. Doe er de aubergine bij en nog wat zout en peper en bak alles nog 5 minuten. Doe er de balsamico en de sojasaus bij en bak nog even mee. Laat de inhoud iets afkoelen.

Doe de walnoten in de keukenmachine en maal fijn.
Knijp het vocht zoveel mogelijk uit het aubergine/ paddestoelenmengsel en maak samen met de walnoten fijn in de keukenmachine. Doe het mengsel in een kom en voeg er de gare gierst (of couscous) bij en meng goed. Maak balletjes van ongeveer 4 cm, rol ze door de panko en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de ballen in 35/ 40 minuten gaar in een oven van 200 graden. Keer de ballen halverwege de baktijd.

Tussendoor: Smoothie van karnemelk en blauwe bessen met banaan

Avondmaaltijd: kipcurry met flespompoen en zilvervliesrijst
Hiervoor een flespompoen van 800 gram in stukjes, 35 minuten roosteren in oven van 200 graden. 300 gram zilvervliesrijst gaar koken, en 500 gram kipfilet in stukken bakken in olijfolie. Hier een gesnipperde ui en 2 tenen geperste knoflook aan toevoegen en meebakken. Twee el rode Thai-curry toevoegen, samen met een blik Fair-Trade kokosmelk, 4 el vissaus, 1 el bruine suiker en dat 15 minuten zachtjes laten stoven. Bij binden met 1 el maizena aangelengd met water. Serveer de curry met de zilvervliesrijst, de curry en de pompoen. Lekker met gehakte koriander.

s’avonds: tussendoor: koffie met amandelkoekje
en een  glas mineraalwater met citroen

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.