Cheesecake met topping van frambozen

Deze monchoutaart is een favoriet bij vrienden en familie, hij is gemaakt op een wat minder slanke manier dan de monchoutaart met frambozencoulis die ook op mijn site staat. En ik moet zeggen, ok er zitten meer calorieën in, maar hé, hoe vaak eet je taart, en áls je dan zondigt, doe het dan wel zo lekker mogelijk.
Dus voor mij voortaan niet meer de slanke versie, maar voor wie dat wil blijft de oude versie gewoon staan op de site (recept) .
Voor de topping heb gelatine gebruikt om deze meer stevigheid te geven.
Er worden veel frambozen gebruikt in het recept, deze zijn niet goedkoop, maar ik zou daar niet op bezuinigen. Verse zijn het lekkerst, maar je kunt er eventueel ook diepvriesframbozen voor gebruiken

Nodig voor een springvorm van 24 cm (10/ of 12 kleinere stukken)
1 vel bakpapier
voor de bodem:
200 g bastognekoekjes
75 g roomboter

verder:
4 pakjes monchou à 100 g
250 ml slagroom
60 g suiker of meer naar smaak
rasp van 1 citroen

voor de frisse topping:
420 g verse frambozen (3 x 140 gram, Lidl bv) of diepvriesframbozen
2 grote el lemoncurd
4 gelatineblaadjes (1,6 g per blaadje) uit zakje kleine gelatineblaadjes van 12 stuks van 20 gram
munt om te garneren

(voor)bereiding, kan een avond van tevoren: maal de bastognekoekjes fijn in een hakmolentje, smelt de boter in een steelpannetje en roer er de koekkruim door. Klem het bakpapier tussen de rand en de bodem van de springvorm en vet de vorm in met boter.
Stort er het koekkruim-mengsel in. Druk de bodem stevig aan zodat het overal even dik is. Zet de vorm koud weg. Klop de slagroom met de suiker en citroenrasp en de monchou tot het een egaal en heel stevig geheel is.
Spreid het roommengsel uit over de bastognelaag, dek af met huishoudfolie. Pureer de frambozen samen met de lemoncurd maar houd 12 achter voor garnering. Week de blaadjes gelatine stuk voor stuk in een kom koud water en laat in enkele seconden zacht worden. Verhit vijf eetlepels water in een steelpannetje en los er stuk voor stuk de gelatine in op tot het allemaal is opgenomen. Roer het gelatine-mengsel door de frambozencoulis en giet over de monchoutaart. Druk er de achtergehouden frambozen in en laat enkele uren tot een nacht opstijven in de koelkast.
Garneer met munt.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.