Avocadomousse met verse basilicum, gerookte forelfilet en Hollandse garnalen

Avocadomousse met verse basilicum, gerookte forelfilet en Hollandse garnalen

Deze avocadomousse met verse basilicum, gerookte forelfilet en Hollandse garnalen is zo lekker. De combinatie van basilicum met avocado is een hele mooie in combinatie met de gerookte forel. Forel behoort  trouwens tot de familie van de zalmen.
Dit is een gerecht wat bij ons al meerdere malen op tafel is gekomen, want het is heel erg lekker, makkelijk te maken, maar ook heel feestelijk. Èn, hoewel je daar misschien niet altijd al teveel bij wilt stilstaan, ook nog mega gezond.  Voor meer recepten met gerookte forel kun je hier terecht.
Forellen en met name regenboogforellen worden grotendeels in Europa gekweekt. Ze worden verkocht aan de horeca. Overigens het merendeel van de gekweekte forellen wordt verkocht aan forelvisvijvers. Forellen worden daar uitgezet om vervolgens weer door sportvissers te worden gevangen.

Voor deze avocadomousse met verse basilicum, gerookte forelfilet en Hollandse garnalen heb je nodig:
voor 4 personen:
2 pakjes gerookte forelfilet à 125 gram (lidl)
2 mooie rijpe avocado’s doormidden gesneden en uit de schil gelepeld
1/2 bosje basilicum + enkele blaadjes voor garnering in reepjes
sap van 1/4 limoen
1 tl sambal
100 gram Hollandse garnalen

Bereiding: pureer de avocado-helften samen met een halve bos basilicum, het limoensap en de sambal tot een smeuïge crème. Lepel de avocado-crème in 4 mooie borden en leg er per bord 2 forelfilet-helften kruislings op. Verdeel de garnalen over de 4 borden en garneer met de reepjes basilicum.

One Comment

  1. Heerlijk gerechtje en makkelijk te maken! Het ziet er ook nog eens feestelijk uit. De sambal geeft een klein beetje pittigheid. Echt een aanrader dus.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.