Avocadomousse met verse basilicum, gerookte forelfilet en Hollandse garnalen

De combinatie van basilicum met avocado is een hele mooie in combinatie met de gerookte forel.
Dit is een gerecht wat bij ons al meerdere malen op tafel is gekomen, want het is heel erg lekker, makkelijk te maken, maar ook heel feestelijk. Èn, hoewel je daar met kerst misschien niet teveel bij wilt stilstaan, ook nog megagezond.

Nodig voor 4 personen:
2 pakjes gerookte forelfilet à 125 gram (lidl)
2 mooie rijpe avocado’s doormidden gesneden en uit de schil gelepeld
1/2 bosje basilicum + enkele blaadjes voor garnering in reepjes
sap van 1/4 limoen
1 tl sambal
100 gram Hollandse garnalen

Bereiding: pureer de avocado-helften samen met een halve bos basilicum, het limoensap en de sambal tot een smeuïge crème. Lepel de avocado-crème in 4 mooie borden en leg er per bord 2 forelfilet-helften kruislings op. Verdeel de garnalen over de 4 borden en garneer met de reepjes basilicum.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*