Eetdagboek 7

Eetdagboek 7

De wandelschoenen en rugzak zijn besteld, met makkelijk zittende shirts, de wandelsokken gekocht. We hebben een ander tijdverdrijf gevonden in deze tijd van social distance. Iedere avond na het eten, of overdag wanneer het kan trekken we erop uit en wandelen we minstens zes kilometer per dag.
En dan in stevig tempo, onderweg komen we op de mooiste plekjes. Omdat onze vakantie naar Kreta in juni niet doorgaat (bij jullie gaan vakanties natuurlijk ook niet door) gaan we wandeltochten bedenken die we kunnen gaan doen. Rugzak met lunch, fruit en water mee en gaan ?
Als nu die nare eikenprocessierupsen maar geen roet in het eten gaan gooien.
Zo leuk !! Donderdag is het Hemelvaartsdag en is het prachtig weer, ook een ideale dag om er op deze manier op uit te gaan.
Het enige waar ik mee zit is dat er geen gelegenheid is om ergens naar het toilet te gaan. Aangezien de horeca nog steeds gesloten is. Ik vrees dat het flesje water maar sporadisch zal worden gepakt, om niet op mijn hurken achter een boom te hoeven plaats nemen.
Voor meer eetdagboeken klik hier,
Over het hoe en waarom van deze eetdagboeken kun je hier lezen.

ontbijt: 25 g havermout, 25 g verse noten gehakt met 1/2 banaan geprakt in bakring op bordje gedrukt met vork. Daarop twee el Griekse yoghurt, blauwe bessen en aardbeien.

tussendoor water

lunch: liefde& passie volkoren brood met boter, 30+kaas, tomaat, komkommer en bieslook. Hierbij glas karnemelk

tussendoor: water met peer en aardbeien

avondeten: 1 kilo asperges voor twee personen, met bieslook-roomboter-sausje en gebakken zalm 125 gram per moot

asperges: schil ze met een dunschiller van net onder de kop tot t uiteinde rondom en snijd twee cm van de onderkant af.
Kook de asperges gedurende 15 minuten, laat ze daarna nog vijf minuten in het hete water staan met het vuur uit. Giet af als je ze gaat genoeg vindt. Ze moeten nog wel bite hebben.

voor het sausje voor twee personen:
20 g boter
15 g bloem
11/2 dl bouillon (groente of kip)
20 g roomboter in stukjes
flinke bos verse bieslook in stukjes

voor het sausje:
Weetje: “bij saus op basis van een roux, kun je koude vloeistof ineens toevoegen. Indien je het vloeistof toedient, scheutje voor scheutje in verband met ontstaan van klontjes in je saus”
Smelt de boter in een klein pannetje en doe er de bloem bij. Je maakt nu een roux, roer met een garde gedurende vijf minuten op laag vuur zodat de bloem kan garen. Doe er nu in een keer 11/2 dl koud water bij met stukje bouillonblokje en zet het vuur hoog. Roer met de garde goed door tot t langzaam begint te binden, pak er op t laatst een houten lepel bij om ook de roux langs de zijkanten mee te nemen. Klop de rest van de roomboter erdoor en de gehakte bieslook.

bereiding zalm: bestrooi ze met peper en zout en bak de zalmfilets in een anti-aanbakpan in een eetlepel olijfolie aan beide kanten in totaal in acht minuten niet te gaar.

tussendoor: koffie met wat blauwe bessen

tussendoor: water met stukje 30 +kaas

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.