Deze gepofte zoete aardappel met paprikastoof is een erg simpel te maken en goedkoop gerecht. Je moet wel even tijd uittrekken voor de zoete aardappels, maar het is verder een niet erg bewerkelijk gerecht. Van de kleuren die je ermee op je bord tovert kun je toch alleen maar heel blij worden? Voor meer gerechten met zoete aardappel kijk hier.
Nodig voor 2 personen:
2 kleine zoete aardappels van 150/ 200 g
alufolie
1 el olijfolie
2 rode puntpaprika’s in stukjes
4 bosuitjes in ringetjes
2 tenen gehakte knoflook
10 snacktomaatjes in tweeën
1 kleine rode peper zonder zaad gehakt
1 flinke el tomatenpuree
1 blik kidneybonen à 225 gram
scheutje heet water
voor het sausje:
100 g crème fraiche
sap van 1/4 limoen
rasp van 1/2 limoen
scheutje karnemelk om de saus te verdunnen
garnering:
koriander gehakt
1 bosuitje in ringetjes
1/2 rode peper zonder zaad gehakt
!! Verwarm twee borden voor in een oven van 80 graden of plaats in heet water.
bereiding gepofte aardappels: verwarm de oven op 200 graden, wikkel de 2 zoete aardappels in alufolie, en laat ongeveer 60 minuten poffen.
bereiding bonenschotel: maak een kwartier voor einde poffen zoete de bonenschotel. Roerbak de bosui samen met de knoflook en paprika in een wok tot ze zacht zijn.
Doe er de tomatenpuree bij met wat heet water en stoof mee. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet en spoel af.
Roer de bonen door het paprikamengsel en warm door.
sausje: klop de limoensap en karnemelk door de crème fraiche tot dik vloeibaar sausje.
serveren: haal de zoete aardappels uit de folie en leg op ieder bord een zoete gepofte aardappel. Snijd het buikje van de aardappel open en druk de vulling met schil opzij. Vul met de helft van het kidneybonen-mengsel.
Garneer met de saus, wat gesneden bosui, rode peper en gehakte koriander.
Geef de rest van de bonenschotel en de saus er los bij.