Het was een zonovergoten dag , heerlijk om weer wat zonnewarmte op je vel te voelen ☀️
De caponata (recept site)die over was van zondag heb ik op rijstwafels gedaan met wat roomkaas en sambal, erg lekker en gezond.
s’ Avonds heb ik samen met mijn jongste zoon een heerlijke pasta gegeten boordevol geroosterde tomaatjes
de hele dag tussendoor: water, en af en toe met limoen en munt
ontbijt was ongeveer 40 gram quinoa gekookt en afgekoeld (avond van tevoren doen) met een klein appeltje, kiwi en een handje gehakte walnoten. Hierover deed ik wat kaneel en een beetje honing
Tussendoor: verse aardbeien van de Turkse winkel
lunch: drie volkoren rijstwafels, twee met roomkaas en sambal caponata en eentje met pindakaas. Erbij versgeperste jus’d’orange
tussendoor: klein volkoren broodkapje gedoopt in wat olijfolie met zout
avondeten voor twee personen: linguine met tomatensaus en olijven.
Hiervoor 500 gram driekleuren-snacktomaatjes met drie el olijfolie omgeschept, een geperst teentje knoflook, en wat olijven (30 minuten op 200 graden) Daarna de geroosterde tomaatjes overdoen in kleine braadpan, el balsamico toevoegen en flinke hand gesneden verse basilicum.
180 gram linguine koken volgens gebruiksaanwijzing, afgieten en samen met twee el extra vergine olijfolie en wat zeezout omscheppen. Doe er de tomatensaus door met wat doorgesneden groene olijven.
Wij aten dit met geroosterde pijnboompitjes en geraspte oude geitenkaas.
Dessert was een schaaltje verse aardbeien met wat dadelstroop en munt
Tussendoor: koffie met kleine dadel
Tussendoor: water met limoen en munt