Dagmenu 38

Gisteren de dag begonnen met
Ontbijt: ‘mug’ van 1 banaan met een ei en 50 gram havermout gepureerd beslag, dit in een vuurvast, met water omgespoeld kommetje gieten en in magnetron in 11/2 minuut gaar laten worden. Dit eten met 1/2 mango in stukjes en een handje in een vijzel fijngestampte cashewnoten

Tussendoor: over de hele dag water

Lunch: salade van babyleaf sla, een handje pecanoten, 1/2 avocado, handje snacktomaten en 65 gram zachte geitenkaas in stukjes. Hier over een dressing van 3 el olijfolie, 1 el witte balsamico-azijn, 1 tl honing.

Tussendoor: een bordje kersen en aardbeien met verse jus’d’orange

Avondmaaltijd: voor 2 personen:
Scholfilets met geroosterde groenten:
4 scholfilets á 125 gram
peper en zout
4 partjes limoen

2 koolrabi’s in blokjes
2 rode puntpaprika’s in stukken
1 courgette in stukken
3 tenen knoflook geperst
6 el olijfolie extra vergine
versgemalen peper en zout
paar takken rozemarijn geritst en gehakt
paar takjes tijm geritst

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden, hussel alle groenten met de rozemarijn en tijm samen met de geperste knoflook en olijfolie met peper en zout door elkaar.
Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 35 minuten gaar. Begin de laatste 10 minuten met de scholfilets. Bak in een koekenpan de scholfilets op redelijk hoog vuur met peper en zout bestrooid, 5 minuten aan de ene kant en 2 minuten aan de andere kant. Afhankelijk van hun dikte.
Verdeel de groenten over vier diepe borden en leg op ieder bord twee scholfilets. Garneer met een takje tijm of rozemarijn en voor de liefhebber nog een partje limien om het gerecht verder op smaak te brengen.

Tussendoor: we waren bij vrienden, die een café in hun tuin hebben, hier drinken we op donderdagavond graag een glaasje witte wijn. Dit dan samen met paprika-ribbeltjes chips, en vanavond hadden we lekkere kaasjes en toastjes meegenomen. Soms mag dat.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*