Kippendijtjes met sinaasappelsaus, gebakken banaan en gekruide couscous

Wat nu toch een geweldig lekkere ratjetoe is er gisteren onder mijn handen ontstaan, van wat er nog was. Qua groenten nu niet zoveel, maar ik had eigenlijk niet veel trek (dat is overigens niet te zien aan dit best wel gevulde bord, waarvan een kippendijtje weer richting zoon ging.
Het oog bleek toch groter dan de maag..
Om aan je hoeveelheid groenten te komen, kun je er voor kiezen als voorgerecht een pompoensoep, aardperensoep, of andere groentensoep te eten

Voor twee personen:
2 el geurige kokosolie (geurend en smakend naar kokos)
4 scharrel kippendijtjes
1 geperste teen knoflook
150 gram paddestoelen gehakt
1 gesnipperd uitje
1 volle hand rozijnen
sap van 1 geperste sinaasappel
1 dl kippenbouillon
4 el slagroom
120 gram couscous
1/2 bosje gehakte peterselie
1 tl sambal
2 bananen overdwars doorgesneden
1 el kokosolie

Bereiding: braad de kip bruin op hoog vuur in de kokosolie, bestrooi met zout en peper, doe er de knoflook en ui bij en bak op wat zachter vuur mee. Doe er de paddestoelen bij en bak op hoog vuur 2 minuten mee. Blus af met het sinaasappelsap, de bouillon en de slagroom en stoof 20 minuten op matig maar niet te hoog vuur zonder deksel op de pan (de saus moet inkoken) doe ondertussen de couscous in een vuurvast kommetje en doe er zoveel kokend water op dat er een vingerdikte water boven de couscous staat. Leg een stuk aluminiumfolie op de couscous en laat zo’n 2 minuten wellen (langer mag ook hoor, de couscous heeft na twee minuten toch al het water opgenomen en gaart niet verder)
Bak nu de bananenhelften in de el kokosolie in een anti-aanbakpan 1 minuut per kant op matig hoog vuur bruin. Keer ze voorzichtig met twee spatels om breken te voorkomen.
Maak nu de borden op: verdeel de kip over twee borden en roer 1/3 van de gehakte peterselie door de saus. Verdeel de saus over de kip, doe de 1/3 van de peterselie door de gewelde couscous en ook de tl sambal en roer door elkaar. Verdeel de couscous over de borden naast de kip met saus. Leg er de gebakken bananen naast en strooi de rest van de peterselie over de borden.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.