Sobanoodles (boekweit noodles) met gegrilde tahoe of kip met gehakte noten en een lichte pindakaas met tamarinde en zoetzure komkommersalade
Nodig voor 4 personen:
(400 gram kipfilet) in plakken
375 gram tahoe in 8 stukken
Zouten peper
Olijfolie
275 gram sobanoodles
4 bosuitjes fijngesneden
4 grote tenen knoflook gehakt
1 el gehakte verse gember
2 el limoensap
2 grote el pindakaas
1/2 el tamarinde (AH)
2 tl sambal oelek
2 el ketjap manis
wat heet water
250 gram taugé
80 gram gehakte noten
komkommersalade zoetzuur:
11/2 dl azijn
2 schepjes suiker
zout en peper
2 komkommers geschild en in plakjes geschaafd
Bereiding: maak eerst de komkommersalade door de azijn met de suiker te vermengen en daar de komkommerschijfjes door te scheppen, breng verder op smaak met zout en peper.
Fruit de bosui, gemberwortel en knoflook in olijfolie in een pan. Voeg er na een paar minuten de pindakaas, tamarinde, limoensap, ketjap manis aan toe en breng op smaak met sambal. Verdun de pindasaus met wat heet water. Grill de kip in 10- of tahoe in 5minuten in grillpan. Kook de sobanoodles in 4 minuten gaar. Bak de taugé op hoog vuur een paar minuten. Giet de pindasaus bij de afgegoten sobanoodles, schep er de taugé door en verdeel de noodles over vier kommen. Leg er de gegrilde plakken tahoe of kipfilet op en serveer met de komkommersalade en de gehakte noten.