Ik maakte deze curry met zoete aardappel en krokante tofu in het kader van ‘we eten weer eens wat minder koolhydraten’
In deze curry ging veel groenten en erbij kwam minder rijst. Curry is een fijn en veelzijdig product.
Je kunt er alle kanten mee op. Ideaal wanneer je een groente-overschot hebt.
Ik heb altijd groene-, rode- en gele curry op voorraad. Ook zorg ik ervoor altijd voldoende kokosmelk en santen in huis te hebben zodat ik altijd kan besluiten om een heerlijke pompoensoep te maken voor de lunch, of groentencurry.
Wil je nog meer inspiratie wat betreft curry recepten? kijk dan eens hier.
nodig voor vier personen:
160 g basmatirijst (of meer naar behoefte)
zwart sesamzaad
Voor de curry:
1 rode ui
2 tenen knoflook geperst
2 cm gemberwortel geraspt
500 g zoete aardappel in blokjes
400 g sperziebonen in stukjes (8 minuten voorkoken)
250 g gewassen spinazie
2 el olijfolie
3 el rode curry (Thai Red Curry)
1 geperste knoflookteen
1 tl trassie-pasta (ah)
1 el limoensap
1 el bruine suiker
400 ml fair trade kokosmelk
1/2 el maizena, aangelengd met 1 el water
voor de krokante tofu:
480 g tofu (in 8 dikke plakken gesneden)
4 el maizena
Iets zeezout
3 el olijfolie
Bereiding: fruit de ui, knoflook en gember in de olijfolie gedurende vijf minuten. Zet het vuur hoger en voeg de zoete aardappelblokjes toe. Bak deze gedurende vijf minuten op hoog vuur. Doe er de curry bij en bak even twee minuten mee. Doe er nu de trassi bij, het limoensap, de kokosmelk en de suiker. Roer er de voorgekookte sperziebonen door en laat de spinazie er in slinken. Bind bij met het maizenapapje maar maak de curry niet te dik.
bereiding rijst: kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing en bereid intussen de tofu.
bereiding tofu: haal de plakken tofu door de maizena. Dit gaat het handigst wanneer je deze in een diep bord doet. Maal iets zeezout over de plakken.
Bak de plakken tofu op hoog vuur lekker krokant gedurende vier minuten per kant in de olie.