Parelcouscous Caponata met feta en gele rozijnen

Wat was dit lekker, deze parelcouscous à la Caponata, ik deed er gele rozijnen door en verse basilicum.

Dit gerecht is voor drie personen
Ingrediënten:
200 gram parelcouscous koken volgens gebruiksaanwijzing ,
1 aubergine in blokjes,
4 lenteuitjes, gesneden
2 rode paprika’s, gesneden,
1 groene paprika, gesneden
2 tenen knoflook gehakt
1/2 blik tomatenblokjes met vocht
1 el tomatenpuree
4 el taggio-olijven
2 handen gele rozijnen
1 flinke hand basilicumblaadjes fijn gesneden
150 gram feta verkruimeld

Bereiding: kook de parelcouscous volgens gebruiksaanwijzing.  Bak de ingrediënten tot en met de knoflook al roerend op hoog vuur gedurende tien minuten. Doe er dan de tomaten met vocht bij en laat een paar minuten zachtjes laten bakken, doe er de tomatenpuree bij en de taggio-olijven en de gele rozijnen, wanneer de saus te dik wordt iets water er bij doen. Maar het hoort wel aan de dikke kant te zijn.
Roer er op het laatst een flinke hand basilicum in reepjes door.
serveren: verdeel de parelcouscous over de borden en doe er de feta over.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.