Gemarineerde en geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten zijn een heerlijke snack voor tussendoor, maar ook zalig door een salade.
Ik maakte deze kikkererwten met soja, knoflook en honing.
Je hebt nodig:
400 gram uitgelekte kikkererwten
3 el sojasaus
1 el water
1 geperste teen knoflook
1 el honing
1/2 tl sambal

Bereiding:
Roer de ingrediënten van de marinade door elkaar en hussel in een kom door de kikkererwten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Spreid de gemarineerde kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat, en laat in 30 minuten roosteren in de oven. Haal ze halverwege de roostertijd even uit de oven, schud ze even om en laat ze verder roosteren. Wanneer je ze nog niet knapperig genoeg vindt doe je ze nog langer in de oven, pas er wel voor op dat ze niet te droog worden.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.