Franse uiensoep met rode pesto en gegratineerde crostini met blue stilton

Er lag nog een stuk bleu stilton in de koelkast wat over de datum dreigde te gaan, en dat kunnen we écht niet laten gebeuren met zo’n heerlijk delicaat kaasje.
Ook zo lekker bij een goede rode port, vinden jullie ook niet? Ik vind het toch echt wel het summum van genieten met de kerstdagen. Een oude rode port in combinatie met een in rode port gemarineerde blue stilton, maakt mij een gelukkige vrouw. Deze soep heb ik vorig jaar bij een vriendin gegeten, toen met roquefort, en nu met blue stilton.

Je hebt nodig voor 4 personen:
2 eetlepels olijfolie
4 rode uien, grof gesnipperd
1¼ liter kruiden- of vleesbouillon
1-2 eetlepels rode pesto
1 eetlepel (verse) tijm
2 (1-persoons) speltbroodjes liefde&passie  AH
160 g blauwschimmelkaas, in 4 plakjes
80 gram 48+ geraspte kaas (belegen)

bereiden:
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui op hoog vuur aan. Roer de bouillon erdoor en voeg de pesto, tijm en naar smaak zout en peper toe. Breng het geheel al roerende aan de kook en laat de soep ca. 20 minuten heel zachtjes koken. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broodjes in plakjes en leg 12 mooie schuin gesneden  afgesneden plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er mooie plakken blue stilton op, rasp er de kaas over en gratineer zo’n 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en ietwat bruin kleurt. Schep de hete soep in diepe borden en leg in ieder bord een drie sneetjes gegratineerde crostini met stilton. Laat de chep de uiensoep erop.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.