Eetdagboek 9

Eetdagboek 9

Gisteren ben ik de dag weer eens een keer begonnen met een ander ontbijt, namelijk granola uit de pan met verse gember, halfvolle kwark en mineola in stukjes. Heerlijk fris !!
De lunch werd een salade caprese met onder andere basilicumolie, deze is heel simpel te maken trouwens en kun je geruime tijd in de koelkast bewaren.
Als avondmaaltijd hadden we een gebakken tartaartje met gebakken ui en kastanjechampignons, met de helft minder gebakken krieltjes dan ik doorgaans neem, nu dus 125 gram. En het was genoeg, na het eten echt een voldaan gevoel, het minder eten gaat echt wennen.
Gisteravond “slechts” vier kilometer gelopen, omdat ik mijn nieuwe wandelschoenen aan had, en ik gister behoorlijk kapot was. En met het vooruitzicht van de wandeltocht van morgen van tien kilometer.
Maar vannacht heb ik goed geslapen, en was bij thuiskomst nog zo fit als een hoentje.
Vandaag gaan we een wandeling van tien kilometer maken aan de hand van een wandelroute rondom de Drunense duinen.
Met lunchpakket in de vorm van volkoren pistolets met kaas en rauwkost, flesjes water en twee bananen.
We hebben er zin an.
En wat ook goed nieuws is, dat de jurken die me zo krap zaten van boven nu weer passen, dus ik ben op de goede weg, blij om !!
Voor meer eetdagboeken klik hier, over het hoe en waarom lees hier mijn blog.

Ontbijt: nodig voor 1 persoon:
voor de granola:
1/2 el olijfolie
35 gram havermout
25 gram gehakte noten (ik deed pecannoten)
1 cm verse gember geraspt
1 el honing
1 mineola geschild en in stukjes gesneden
halfvolle kwark

bereiding: bak in een anti-aanbakpan de ingrediënten voor de granola op hoog vuur in de olijfolie, terwijl je blijft roeren met een houten lepel.
Pas op voor verbranden. Doe dit tot de granola mooi bruin is en lekker gaat geuren.
Doe laag om laag in een mooi glas: granola, yoghurt, mincola-stukjes, granola, de kwark en als topping de stukjes mineola.

tussendoor: stuk komkommer en wat 30 +kaas en water met munt

lunch: voor twee personen: vier volle handen rucola met 10 tomaatjes doormidden, 1/4 komkommer in stukken, 10 olijven doormidden, 125 gram buffelmozzarella in plakjes (1 bolletje)
Hierbij aten we ieder een half volkoren broodje van de lidl (die zijn zo lekker en vullen goed) en dronken er een glas karnemelk bij.
Verdeel over twee borden en besprenkel met wat balsamico. Daarna lepel je er wat basilicumolie over:

recept voor 4 dl basilicumolie;
Wanneer je het teveel vindt, neem gerust de helft
1 flinke bos basilicum
50 g spinazie
het rasp van 2 limoenen (alleen het rasp, niet het sap)
100 ml olijfolie
300 ml zonnebloemolie

avondeten: voor twee personen: twee tartaartjes gezouten en gepeperd, in 20 gram roomboter gebakken op hoog vuur tot bruin, na twee minuten erbij 1/2 bakje kastanje-champignons in plakjes met 1/2 gesnipperde rode ui, nog een paar minuten bakken.
Dit op twee borden scheppen, met erbij 250 gram krieltjes doormidden gesneden omgeschud met een el olijfolie, zout en fijngesneden rozemarijn. Op 225 graden in oven op bakplaat met bakpapier in 25 minuten bruin bakken.
Met kropsla met sausje van vier eetlepels slasaus, een eetlepel appelazijn, half gesnipperd uitje, zwarte peper, hiervoor kropje sla met kluit (Lidl) losgehaald gewassen en gecentrifugeerd.
Met tomaatjes en hardgekookt eitje erop.

tussendoor: koffie met aardbeien

tussendoor: twee witte wijn en twee water met stukje 30 + kaas, want morgen is manlief vrij

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.