‘Eerste hulp bij Reukverlies’

In deze tijd van Corona hebben velen op de wereld dit virus door moeten maken. De meeste mensen doorlopen dit virus gelukkig redelijk voorspoedig. Nare bijkomstigheid is, dat naast vaak conditieverlies, zo’n 60 tot 70 % van de (ex) Corona-patiënten kampt met reuk- en smaakverlies (anosmie).
Ook kan het gebeuren dat je geur- en smaakvermogen verstoort raakt.
Je proeft en ruikt nog wel goed, alleen worden de geuren en smaken ineens anders geregistreerd. Zo kunnen fijne lekkere geuren en smaken ineens als vies worden ervaren (parosmie).

Joke Boon, schrijfster van onder andere diverse kookboeken, en tevens lieve vriendin, kampt al vanaf haar vierde jaar met reuk- en geurverlies.
Ze heeft ondanks dat ze al vanaf haar vierde niks kan ruiken en proeven al vroeg ontdekt dat je met je tong echter nog wel zoet, zout, zuur, bitter, umami en vet kunt waarnemen. Ook prikkelingen zoals munt, gember, peper, mosterd, mierikswortel en wasabi zijn te voelen op je tong.
Ze schreef prachtige kookboeken, met heerlijke recepten, die overigens zijn geschreven voor iedereen, voor degenen die wel kunnen proeven en ruiken, maar ook voor degenen die dat niet (meer)kunnen.
Joke Boon is de Beethoven onder de kookboekenschrijvers, deze kon muziek componeren terwijl hij doof was.

Dit boek ‘Eerste Hulp bij Reukverlies’ heeft ze speciaal geschreven om mensen die tijdelijk of blijvend kampen met reuk- en geurverlies te helpen.
Dat doet ze door eerst inzicht te geven wat ruiken nou precies is, wat hangt er allemaal mee samen? En wat valt er via medische weg eventueel aan te doen? Ook komen diverse KNO-artsen aan het woord.
Daarnaast veel persoonlijke verhalen van lotgenoten, waaronder ook die van Joke zelf, wat het tot een heel persoonlijk boek maakt.
Haar warme en leuke persoonlijkheid maakt het tot een heel plezierig te lezen boek, met heel veel tips en trucs, en daarbij diverse recepten uit haar eerder geschreven kookboeken.

Auteur: Joke Boon
Uitgeverij: Fontaine uitgevers
Aantal pagina’s: 128
Prijs: 18,99
Titel: Eerste hulp bij Reukverlies

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.