Geitenkaas-taartjes met lente-ui en paprika

Deze geitenkaas-taartjes zijn erg simpel te maken, ik maakte ze toen ik met een pakje zachte geitenkaas in mijn maag zat (niet letterlijk natuurlijk ?) die al een dag over datum was. Ik maakte de taartjes in combinatie met courgette-soep. De courgette crèmesoep van afgelopen zaterdag is er erg geschikt voor, tezamen heb je er een lekkere lunch mee. Of in het geval van een hoofdgerecht, maak meer taartjes, of maak er een grote van in een vorm van 24 cm. In dat geval de hoeveelheden verdubbelen.

Je hebt nodig voor twee personen;
Voor de geitekaastaartjes;
4 plakjes ontdooide plakken bladerdeeg
1 vel bakpapier
blindbak-vulling zoals gedroogde peulvruchten
2 eieren
200 gram zachte geitenkaas
2 lente-uitjes
1 (oranje) paprika
paar takjes tijm
versgemalen peper en zout

bereiding: vet 4 bakjes van een muffinvorm in met wat boter. en druk daar per vormpje een ontdooit bladerdeeglapje in. Knip uit bakpapier vierkanten die net zo groot zijn als de bladerdeegplakjes.
Leg het bakpapier in de muffinvormpjes en doe er blindbakvulsel in (gedroogde peulvruchten bv) en bak tien minuten in de oven op 200 graden. Klop intussen 2 eieren los en verkruimel er de zachte geitenkaas over. Snijd de paprika in stukjes, en de bosui in ringetjes en doe er bij. Rits de blaadjes van de takjes tijm er boven uit met een vork. Verwijder na de baktijd de blindbakvulling en vul de bladerdeegbakjes met het geitenkaasmengsel. Bak ze in twintig minuten gaar in de oven.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.