Paddestoelen stroganoff met pappardelle

Paddestoelen stroganoff met pappardelle

Deze paddestoelen stroganoff met pappardelle is heerlijk. Ik maakte deze stroganoff met verschillende soorten paddestoelen, waarbij ik alleen de kastanjechampignons in plakjes sneed. De rest van de paddestoelen scheurde ik in stukken. Ik gebruikte er zowel zoete- als gerookte paprikapoeder in. Stroganoff komt uit de Russische keuken en bestaat uit dikke saus waar onder andere ui, zure room, mosterd en wodka doorheen gaat . Ik heb de wodka in het gerecht vervangen door droge witte wijn. Pappardelle is een Italiaanse pastasoort die er heerlijk bij is.
Voor meer pasta recepten kun je hier een kijkje nemen.

nodig voor twee personen:
2 el olijfolie
1 rode ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
500 g gemengde paddestoelen schoongeboend, gescheurd en/ of gesneden
zout en peper
1 flinke el tomatenpuree
scheutje droge witte wijn
60 g crème fraiche
1 flinke tl gerookte paprikapoeder
1 flinke tl zoete paprikapoeder
4 takjes verse tijm (2 voor garnering)

voor de pasta:
150 g pappardelle

!! verwarm twee diepe borden voor in een oven van 80 graden

bereiding: fruit de ui en knoflook samen zachtjes in een anti-aanbakpan in de olijfolie gedurende vijf minuten.
Voeg er de paddestoelen aan toe, bak ze op vol vuur twee minuten mee en breng op smaak met zout en peper. Schep voor de garnering enkele paddestoelen uit de pan en wikkel deze in aluminiumfolie.
Kook intussen de pappardelle volgens gebruiksaanwijzing en zorg dat deze tegelijkertijd met de stroganoff klaar is.
Voeg aan het paddestoelen-mengsel in de pan de gerookte- en zoete paprikapoeder toe, en bak deze even mee op laag vuur.
Doe er de tomatenpuree, de droge witte wijn en de crème fraiche bij en roer door op matig vuur. Doe er zoveel heet water bij tot er een mooie dikke paddestoelen-saus ontstaat.

serveren: schep de pappardelle in de voorverwarmde borden en verdeel er de stroganoff over. Garneer met takjes verse tijm

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.