Dit heerlijke dessert kregen we bij kennissen afgelopen zaterdag, en deze was zo lekker dat ik daar wel heel graag het recept van wilde hebben.
Mangosuprise voor 4 personen
2 blaadjes gelatine
400 ml kokosmelk
230 g suiker (voor de suikerhaters onder ons, neem de helft )
500 g mangopuree
voor de saus:
50 g munt
100 ml gecondenseerde melk
1 verse ananas
200 ml witte wijn
150 ml gembersiroop
50 g suiker
1 kruidnagel
4 cm gemberwortel geraspt
4 limoenblaadjes
1 sereh
optioneel: rum om te flamberen
bereiding: week de gelatine in water. Verhit de kokosmelk en los de suiker daarin op. Laat afkoelen tot 40 graden en voeg de mangopuree toe, draai hiervan ijs.
Geen ijsmachine? Geen nood. Neem een bakblik, liefst met teflon bekleed. Of iets anders dat in de vriezer past. Doe het ijs erin en zet het drie uur in de vriezer. Schep het ijs iedere dertig minuten goed door elkaar met een houten of kunststoffen spatel.
Blancheer de munt. Laat deze goed uitlekken en pureer met de gecondenseerde melk. Passeer evt. door een fijne zeef.
Zet de ananasblokjes op met de rest van de ingrediënten en laat ongeveer een uur trekken. Verwijder de sereh, kruidnagel en citroenblad.
Schep in een glas wat van de compote. Voeg een bolletje ijs toe en lepel wat muntsaus over het ijs,. Desgewenst garneren met wat verse kokos.
Flambeer de rum, door het in een roestvrijstalen pollepel te verwarmen boven bv een kaars, steek aan (voorzichtig) en giet over de desserts