Zomerse salade met feta en frisse dressing

Zomerse salade met feta en frisse dressing

Deze zomerse salade met feta en frisse dressing, oftewel Griekse salade is zowel lekker als lunch als als bijgerecht bij een bbq of geroosterde aardappeltjes. Heerlijk in combinatie met tzatziki en knapperig stokbrood.
Een Griekse salade, wordt ook wel choriatiki genoemd, en is een van de populairste salade in Griekse restaurants en taveernes. Griekse salade bevat veel verse groente, zoals tomaat en komkommer, feta en olijfolie.
Elke streek en/of restaurant op Griekse vakantiebestemmingen maken hun eigen variant door er bijvoorbeeld extra ingrediënten aan toe te voegen. De Griekse salade is gezond en vrij eenvoudig te maken.
De salade zal thuis in Nederland echter altijd wat anders smaken. Neem bijvoorbeeld de tomaten, deze zijn ginds in Griekenland heel wat zoeter dan bij ons in Nederland. Zelfs de komkommers bevatten er meer smaak dan hier.
Ik heb geprobeerd het zoete in de salade te evenaren door er snacktomaatjes in te verwerken. Snacktomaatjes zijn erg zoet en ook ideaal voor in bijvoorbeeld verse tomatensaus.
Er zijn mensen die vanuit Griekenland naar Nederland komen, en dan hier de smaken van Griekenland zo zeer missen. Uiteindelijk zie je ze dan vaak de Griekse producten naar Nederland halen. En worden er vele producten die typisch Grieks zijn geïmporteerd naar Nederland.  Ook mensen die niet van Griekse komaf zijn vinden hun weg op deze sites.

1/2 komkommer zonder zaadlijst in blokjes
16 kleine zoete trostomaatjes (lidl)
1 rode ui in halve ringetjes
150 gram feta in blokjes
1 rode puntpaprika in stukken
1 zakje bladsla van 150 gram
2 el groene olijven doorgesneden

voor de dressing:
5 el griekse extra vergine olijfolie
2 el balsamico
1 tl honing
1 tl gedroogde oregano
peper en zout

bereiding: klop de ingrediënten voor de dressing dor elkaar met een garde. Schep er de sla doorheen en garneer met de komkommer, tomaatjes, paprika, rode ui, feta en olijven.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.