Stoofvlees met Oosterse saus

Stoofvlees met Oosterse saus

Stoofvlees met Oosterse saus, is het hoofdgerecht wat we gisteren aten bij de ouders van onze lieve schoondochter.
Daar waren we gisteren uitgenodigd om te komen eten. Onze mannen gaan dan altijd 24 kilometer lopen van Drunen naar Rijen, of andersom. Met hun rugzak vol proviand en een hoofd vol goeie zin.
Om beurten steken we dan na afloop onze benen bij elkaar onder de tafel. Heel erg gezellig en leuk.
Gisteren maakte Els, de gastvrouw, vooraf een heerlijke tartaar van verse tonijn en salade, en een heerlijk dessert van bastogne, monchou en ingekookte rode vruchten.
Van het hoofdgerecht geef ik graag het recept, erg lekker met komkommersalade van komkommer, rijst azijn verwarmd met suiker, waardoor deze mooi oplost. Met erdoor rode peper.
Het recept van het hoofdgerecht is afkomstig van ‘Soulfood’, de komkommersalade van Els zelf.
Leuk ook dat boerenbont servies, waarmee je, denkend aan het boerenlandschap, het rijke buitenleven in huis haalt. Of je nu woont op het platteland, of in de grote stad woont, met Boerenbont voel je je overal thuis. Het doet mij denken aan mijn roots in Friesland. Mijn zwager en schoonzus hebben er ook een compleet servies van, en ik vind het prachtig !!
Kijk voor meer recepten met rijst eens hier

je hebt nodig voor vier personen:
olie naar keuze ca 4 el
750 g runderlappen in blokjes van circa 2 cm
2 uien gesnipperd
3 tenen knoflook geperst
3 cm verse gember geraspt
1 el kerrie/ massala
2 tl (gerookte) paprikapoeder
70 g tomatenpuree
1 gehakte Spaanse peper zonder zaadlijst
270 ml kokosmelk Fairtrade
2 flinke el pindakaas
3 el sojasaus
zout en peper

bereiding: verhit in een braadpan de olie, en bak totdat het vlees bruin kleurt.
Voeg er de ui en knoflook aan toe en de gember en bak deze mee. Terwijl je het vuur onder de pan lager zet.
Doe er de peper, kerrie en paprikapoeder bij en voeg er de kokosmelk, sojasaus of ketjap en de tomatenpuree aan toe.
Laat het vlees zo enkele uren zachtjes stoven (3 tot 4 uur)op een laag pitje met het deksel op de pan. Voeg er op het einde de pindakaas aan toe
Els serveerde deze heerlijke stoofschotel met gekookte sperzieboontjes, seroendeng en onderstaande komkommersalade

voor de komkommersalade:
1 mooie verse stevige komkommer
1 à 2 Spaanse pepers
rijstazijn ongeveer 1 dl
2 tl suiker

bereiding komkommersalade: snijd de komkommer overdwars door en verwijder met een lepeltje de zaadlijsten.
Snijd de komkommer in boogjes. Snijd ook de pepers overdwars door, en verwijder de zaadlijst. Hak de ? fijn maar niet té fijn.
Verwarm in een steelpannetje de azijn en laat er de suiker in oplossen.
Doe de komkommer met de gehakte rode peper in een kommetje en schep er de iets afgekoelde rijstazijn doorheen.

Recept: Soulfood, hier het originele recept
met dank aan Els van Dommelen

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.