Eetdagboek 6

Eetdagboek 6

Eetdagboek van zaterdag 16 mei:
Vandaag weer een prachtige wandeling gemaakt door onze voortuin, nog geen 300 meter lopen vanaf ons huis. We lopen zo’n zes kilometer in stevig tempo door bos en omgeving per dag, en zien onderweg van alles zoals eindereenden met jonkies, meerkoeten met kids met rode kopjes, en horen de mooiste zangvogels. Práchtig !!
En nu in de tijd van social distance zijn we veel meer in natuurgebied te vinden.

De dag ben ik wederom begonnen met ontbijtgebakje.
De lunch was een volkorenbroodje met gebakken taugé, champignons en wat saté-saus wat ik zelf maakte. Dit, omdat ik gisteren ben vergeten om de taugé door de nasi te doen en toch op moest. Ik gooi zelden iets weg, vind voedsel verspillen bijna een doodzonde, komen we meteen bij mijn grootste valkuil:
Ik kan nooit iets op mijn bord laten liggen, dan gaat het weg en dat druist tegen mijn gevoel in. In restaurants ben ik ook meestal de enige die alle garnering op het bord opeet.
Dus wanneer mijn oog te groot is, eet ik toch meestal alles op. Ik ga er nu voor proberen te zorgen dat mijn oog niet groter is dan mijn maag.
Gisteravond aten we eendenborst met sinaasappelsaus, volkorencouscous met flespompoen en venkel, er ging voor twee personen 50 gram couscous door, en dat was samen met de groenten meer dan genoeg. Normaal zou ik veel meer gegeten hebben, maar ik merk dat wanneer je verzadigd bent alles wat extra gegeten wordt niet nodig is.

Omdat we binnenkort bezoek krijgen en we ze de heerlijke droomcake van afgelopen zaterdag willen voorzetten, moesten we natuurlijk wel even een ministukje proberen of bezoek gebak uit de vriezer voorzetten wel kan. Nou, hij is nog steeds heerlijk, dus goedgekeurd.
Vandaag ben ik trouwens vanaf maandag al twee kilo kwijt ? dus nu nog 2 kilo en dan zo blijven, en de balans vinden. (de eerste week gaat meestal het hardst in verband met ruim een kilo vochtverlies)
Vandaag zal er niet veel af gaan, maar dat geeft niet, genieten hoort, en morgen is mijn lieve schoondochter jarig, dus dan doe ik gewoon lekker met alles mee.

Voor meer eetdagboeken, kijk hier, het hoe en waarom van deze eetdagboeken kun je lezen op deze blog

ontbijt: ontbijt 25 g havermout, 25 g verse noten gehakt met 1/2 banaan geprakt in bakring op bordje gedrukt met vork. Daarop twee el Griekse yoghurt, blauwe bessen en aardbeien.

lunch: voor twee personen twee volkoren pistolets doorgesneden en ingedrukt voor vulling. 125 g taugé bak je met 8 kastanje-champignons en halve teen knoflook geperst met iets sojasaus in olie, daar twee el pure pindakaas door, knijp limoensap en theelepel sambal. Hier wat water bij tot dikke saus. Vul er de broodjes mee en garneer met gehakte rode peper en peterselie. Na de ene helft had ik eigenlijk al wel genoeg op, deze broodjes zijn op zichzelf al heel vullend. Eigenlijk had ik de andere helft moeten laten staan, want genoeg gehad. En toch at ik de andere helft ook op, weggooien is zonde (kijk daar moet ik anders mee proberen om te gaan)

tussendoor: 1 liter water met munt over de hele dag

tussendoor: koffie met 1 blokje pure chocolade

avondeten: voor twee personen 200 g eendenborstfilet met sinaasappelsaus, hier ging marsala door in plaats van grand marnier, en gebruikte gewone sinaasappels en iets honing erbij.
Zie hier mijn recept welke ik indertijd schreef voor ‘Lekker Tafelen’
Verder 50 g volkorencouscous in kommetje laten wellen in kokend water (vingerdikte kokend water) 1 kleine ui, teen knoflook, 1 cm verse gember geraspt, 300 g flespompoen in blokjes, een venkel in blokjes, alles bakken met 2 tl kurkuma, erdoor handje rozijnen en aromat (zonder toevoegingen)

tussendoor: een klein puntje droomcake met aardbeien en blauwe bessen

tussendoor 2 witte wijn met water en stukje 30 + kaas

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.