Pittige pompoensoep

We liepen vorige week door de Sligro, en daar valt altijd allerlei lekkers te proeven, ik ben vooral fan van de vele verschillende kaassoorten die er te proeven zijn. Er was ook een speculaas-geitenkaasje, een heerlijke combinatie. Ook was er deze pompoensoep te proeven. Ik heb het recept op de foto gezet en thuis nagemaakt, ik heb er voor de smaak nog wat limoensap aan toegevoegd. Ook heb ik de pompoenstukken, en de paprika samen met de knoflook 35 minuten geroosterd in de oven. Dat geeft het nét even een lekkerdere smaak vind ik. Enne schillen hoef je pompoenen niet hoor, ik hoor nog geregeld mensen zeggen dat een pompoen zo zwaar te schillen is.
Nergens voor nodig dus, dat schillen.

Hier komt het recept voor 4 personen:
5 el olijfolie
1 grote Hokkaido-pompoen van 1 kilo, in stukken zonder zaad
3 tenen knoflook
1 vel bakpapier
1 rode puntpaprika
1 ui gesnipperd
1/2 rode peper zonder zaadjes gehakt
800 ml kippenbouillon van 11/2 tablet
1/4  limoen het sap
1/2 bosje gehakte peterselie

Bereiding: warm de oven voor op 200 graden, bekleed de bakplaat van de oven met een vel bakpapier. Spreid er de stukken pompoen over, samen met de knoflook in de vlies en de paprikastukken. Sprenkel er 3 el olijfolie over en rooster 30 minuten in een oven van 200 graden. Fruit intussen in een kleine braadpan in 2 el olijfolie de ui samen met de rode peper op heel laag vuur, doe er na de roostertijd de pompoen bij samen met de paprika, de knoflook knijp je uit hun vliesjes boven de pan. Doe er 800 ml kokende kippenbouillon bij en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met limoensap. Roer er de gehakte peterselie door

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.